Αρχική Videos Γαλλία: 62% των θανάτων covid19 τον τελευταίο μήνα ήταν εμβολιασμένοι

Γαλλία: 62% των θανάτων covid19 τον τελευταίο μήνα ήταν εμβολιασμένοι

0
Dodekanisos

Ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του υπουργείου υγείας της Γαλλίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πάνω από 6 στους 10 θανάτους από Covid τον τελευταίο μήνα στη Γαλλία ήταν εμβολιασμένοι. Αυτό δείχνει η έκθεση της Διεύθυνση Έρευνας, Μελετών, Αξιολόγησης και Στατιστικής (Direction de la recherche, des études, de l’évaluation et des statistiques – DREES) που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 17/12/2021. Αν και σε απόλυτους αριθμούς οι εμβολιασμένοι υπερτερούν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες (75% των κρουσμάτων, 59% των συμβατικών εισαγωγών σε νοσοκομεία, 48% των εισαγωγών σε ΜΕΘ και 62% των θανάτων) η έκθεση εστιάζει στους ανεμβολίαστους τονίζοντας πως υπερεκπροσωπούνται σε όλες τις κατηγορίες αν ληφθεί υπόψιν ότι δεν έχει εμβολιαστεί μόλις το 9% των ατόμων άνω των 20 ετών στη Γαλλία. 

Δεν εξηγεί τους αυξημένους θανάτους εμβολιασμένων αλλά εστιάζει σε ευρήματα για μη εμβολιασμένους

Με το 91% του πληθυσμού άνω των 20 ετών να είναι εμβολιασμένο τα στοιχεία προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Αν και οι επιστήμονες πίστευαν πως τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού ήταν το κλειδί για το τέλος της πανδημίας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό τουλάχιστον για την ώρα. Η έκθεσή της DREES δεν εξηγεί γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων που τελικά νοσούν και καταλήγουν, αντιθέτως επιχειρεί να εστιάσει σε συγκεκριμένα ευρήματα σχετικά με τους μη εμβολιασμένους.   

«Τα μη εμβολιασμένα άτομα υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των θετικών τεστ»

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Τα μη εμβολιασμένα άτομα υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των θετικών τεστ και ακόμη περισσότερο μεταξύ των εισαγωγών σε νοσοκομεία για τα οποία έχει εντοπιστεί θετικό τεστ PCR. Μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2021 , το 9% των μη εμβολιασμένων ατόμων στον γαλλικό πληθυσμό ηλικίας 20 ετών και άνω αντιπροσωπεύει:
– Σχεδόν το 25% των θετικών τεστ PCR σε συμπτωματικά άτομα,
– 41% των συμβατικών εισαγωγών στο νοσοκομείο,
– 52% των κρίσιμων εισαγωγές φροντίδας,
– 38% των θανάτων.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών για ένα συγκρίσιμο μέγεθος πληθυσμού συνεχίζει να αυξάνεται ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, οι συχνότητες των θετικών τεστ, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότεροι αναλογικά μεταξύ των μη εμβολιασμένων από ό,τι μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί. Μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός των θετικών pcr test υπερβαίνει τα 1900 ανά 100.000 μη εμβολιασμένους. Την ίδια ώρα λιγότεροι από 700 ανά 100.000 άτομα που λάβει τουλάχιστον μια δόση βρέθηκαν θετικά. Ο αριθμός αυτός μειώνεται σε 100 άτομα 100.000 κατοίκους που έχουν κάνει την ενισχυτική δόση.

Ερωτηματικά για τους εμβολιασμένους προκαλεί η έκθεση

Η έκθεση δεν παρέχει καμία εξήγηση για το γεγονός πως παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σχεδόν 8 στα 10 κρούσματα, σχεδόν 6 στις 10 εισαγωγές στα νοσοκομεία, σχεδόν 1 στις 2 εισαγωγές σε ΜΕΘ και σχεδόν 6 στους 10 θανάτους, αφορούν σε εμβολιασμένα άτομα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments