Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Γ’ Εθνική: Αυτή είναι η νέα προκήρυξη σύμφωνα με την ΕΠΟ

Γ’ Εθνική: Αυτή είναι η νέα προκήρυξη σύμφωνα με την ΕΠΟ

0
Dodekanisos

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η ΕΠΟ την νέα προκήρυξη της όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Με αντιπάλους ομάδες από τις ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Κυκλάδων, Σάμου και Αθηνών Α’, θα συμμετάσχει τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου στη Γ’ Εθνική ΑΟ Πυλίου. Είναι κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα μέσω της προκήρυξης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ.


Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και οι πρώτοι από κάθε όμιλο (συνολικά οκτώ ομάδες) θα παίξουν σε νέο “ειδικό πρωτάθλημα” και θα ανέβουν οι τέσσερις. Σημειώνεται ότι τα επόμενα δυο χρόνια (2022 – 2023 και 2023 – 2024) το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα ανεβαίνουν απευθείας οι τέσσερις πρώτοι.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό η προκήρυξη αναφέρει:

“Ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστεί στην κατώτερη κατηγορία ανά όμιλο, θα γνωστοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων στην εν λόγω κατηγορία και την τελική διαμόρφωση των ομίλων και συγκεκριμένα στην κλήρωση του πρωταθλήματος”. Όσον αφορά πάντως τα επόμενα δυο χρόνια (2022 – 2023 και 2023 – 2024) θα υποβιβάζονται οι έξι τελευταίοι από κάθε όμιλο, εφόσον ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτόν είναι 18.


Πως θα γίνει το “ειδικό πρωτάθλημα” μετά το τέλος της κανονικής περιόδου

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το “ειδικό πρωτάθλημα” τη νέα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να βγουν οι πρωταθλητές, είναι ο ακόλουθος:

“Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στην ανώτερη κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου.

β. Θα σχηματιστεί ένας όμιλος των πρωταθλητριών ομάδων των ομίλων. Θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση πρωτάθλημα με μονούς αγώνες (ένας γύρος) με ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας των σωματείων.

γ. Οι τέσσερις (04) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ειδικού αυτού πρωταθλήματος θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία για την περίοδο 2022 – 2023.

ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2022 – 2023.

στ. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην ανώτερη κατηγορία για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες σε βαθμολογική κατάταξη ομάδες , με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 5 του Κ.Α.Π”.

Δείτε ΕΔΩ όλη την προκήρυξη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments