Αρχική Αθλητικά νέα Φταίει ο…αθλητισμός για τον κορονοϊό!

Φταίει ο…αθλητισμός για τον κορονοϊό!

0
Image by jorono from Pixabay
Dodekanisos

Του Ηλία Λοίζου

Το ρητό των αρχαίων προγόνων μας, «νους υγιής εν σώματι υγιεί» μάλλον δεν το γνωρίζουν όλοι οι γιατροί οι οποίοι είναι μέλη της Εθνικής Επιτροπής Υγείας αλλά όπως διαπιστώνεται και πάρα πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Πολύ δύσκολα δύναται να εξηγηθεί η στάση τους απέναντι στον αθλητισμό, όμως για όλους μας πλέον έγινε αυτονόητο, ότι φταίει ο αθλητισμός.
Μετά από όλα αυτά που είδαμε να συμβαίνουν γύρω μας σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε, από τις κυβερνητικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνεργασία με τους άξιους ιατρούς επιστήμονες, και διαβεβαιώνω ότι δεν αμφισβητώ την αξιοσύνη τους.
Κάθε γιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας, ακόμα και φοιτητές της ιατρικής, εκείνο που σου αναφέρουν κατά κόρον είναι, άσκηση, άσκηση, περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστική.

Και όμως, από την έναρξη της επιδημίας ή πανδημίας αν θέλετε, με τον covid-19 αντίπαλο, οι αποφάσεις για τον αθλητισμό ήταν κάθετες. Φρένο στην κάθε αθλητική δραστηριότητα, όμως με μήνυμα στον αριθμό 6 μπορείτε να πηγαίνετε για περπάτημα και να ξεσκάτε. Ωστόσο, αμφισβητούμε την αθλητική τους παιδεία και το αθλητικό τους υπόβαθρο, αα και να μην ξεχάσω την καλή γνώση τους στα «μαθηματικά»( * ).
Είναι δυνατό να πιστέψω, ότι σε ένα γήπεδο 60Χ90, δηλαδή 5.400 τετραγωνικών μέτρων, ( * ), θα υπήρχε πρόβλημα μετάδοσης του ιού μεταξύ 20 ή 25 αθλητών μικρών ή μεγάλων?
Ο κάθε αθλητής για μία ώρα ή δύο ωρών προπόνησης θα είχε στην διάθεση του 216 τετραγωνικά για να γυμναστεί, ενώ σε άλλους χώρους όπου υπήρχε Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ, οι πολίτες δεν είχαν στην διάθεση τους ούτε 2 τετραγωνικά!

Για ποιο λόγο λοιπόν ο αθλητισμός έφαγε πόρτα από την επιτροπή? Μήπως εκείνοι που έπαιρναν τις αποφάσεις, όταν ήταν μικροί(νηπιαγωγείο ή δημοτικό) δεν είχαν σχέση με την άσκηση ή δεν τους έπαιζαν τα άλλα παιδιά? Αδυνατώ πραγματικά να το πιστέψω.
Εξυπακούεται, ότι τα όποια μέτρα λήφθηκαν και λαμβάνονται για τις αποστάσεις και γενικά για το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τηρείτο με απόλυτο σεβασμό από όλους τους υπεύθυνους του αθλητισμού , των σωματείων κ.λ.π., και πρώτα-πρώτα από τους ίδιους τους αθλητές.
Τιμωρήσαμε τους αθλητές και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, αφού τα αποκλείσαμε από την άθληση, το υπαίθριο παιχνίδι, και τα σπρώξαμε με ευθύνη δική μας στα ηλεκτρονικά και σε καθετί που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό.

Μας λένε πάρα πολλές φορές, οι εν δυνάμει …ειδικοί, ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, ευεξία και όλα εκείνα τα καλά που προσφέρει ο αθλητισμός , όμως με την έλευση του covid-19 όλα ξεχάστηκαν και σε όλα έγιναν τα αντίθετα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεκινήσει σύντομα ο αθλητισμός, παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε να σταματήσει ποτέ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments