Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Φρένο» στους Αγίους Αποστόλους

«Φρένο» στους Αγίους Αποστόλους

1
evagoras_anagennisi
Dodekanisos
Του Χρήστου Γρουίτση

Τις όποιες ελπίδες είχε για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου, έχασε η Αναγέννηση Ιάλυσος στους Αγίους Αποστόλους, όπου ηττήθηκε με 2-1 από τον ψυχωμένο Ευαγόρα σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Νίκου Μαντικού, αν και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 0-1 και την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε αγνώριστη και πλήρωσε την κακή της εμφάνιση, αλλά και τα τραγικά λάθη της άμυνας της.
Από την πλευρά του ο Ευαγόρας «κατέβηκε» στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων για να παίξει χωρίς άγχος και αυτό του «βγήκε» στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι παίκτες του Σπύρου Αγγελόπουλου πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες τους εμφανίσεις στη φετινή σεζόν και έφτασαν σε μια πανάξια νίκη.
Το ματς πάντως ήταν μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με κύριο χαρακτηριστικό τα νεύρα, το σκληρό παιχνίδι και τις «αψιμαχίες» μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

11’ Διαγώνιο σουτ του Αγγελόπουλου από αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.
18’ Όμορφη ενέργεια του Παφιάκη που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Ευαγόρα, ο Στεργιόπουλος που έκανε το κοντρόλ δέχθηκε από πίσω το μαρκάρισμα του Σκαφίδα, με τον πάγκο της Αναγέννησης να διαμαρτύρεται για πέναλτι.

20’ ΓΚΟΛ! Σέντρα-σουτ του Μπιγκό από θέση έξω δεξιά, η άμυνα του Ευαγόρα αδράνησε και δεν μπόρεσε να διώξει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πεστλίκη για το 0-1.
27’ Διπλή προσπάθεια του Σάλιβαν μέσα από την περιοχή, οι αμυντικοί του Ευαγόρα απομάκρυναν τον κίνδυνο.
31’ Ο Παφιάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση κοντά στην μικρή περιοχή του Πεστλίκη, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον γκολκίπερ του Ευαγόρα να μπλοκάρει τη μπάλα.
39’ Σέντρα του Αγγελόπουλου από αριστερά, ο επερχόμενος Αμοιρόπουλος έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα.
46’ ΓΚΟΛ! Ο Κώστας εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση της μπάλας από τον Μαλλιάκα, έγινε κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του.
50’ ΓΚΟΛ! Νέο λάθος της άμυνας της Αναγέννησης που αδράνησε και «κόλλησε», ο Κώστας πήρε τη μπάλα εντός της περιοχής και με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα του Ζουρδή.
83’ Παράλληλη σέντρα του Σκαφίδα από αριστερά, ο Κώστας μόνος απέναντι στον Ζουρδή, δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τον τερματοφύλακα του Ιάλυσου να αποκρούει σε κόρνερ.
87’ Αντεπίθεση του Ευαγόρα, με τον Αγγελόπουλου να παίρνει πάνω του την προσπάθεια και να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Ζουρδή, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.
Ευαγόρας: Πεστλίκης, Τσιώνης, Παναγιώτου, Ζωάννου, Αγγελόπουλος, Τσομάνι, Σκαφίδας (90’ Ψυρρόπουλος), Κώστας (93’ Λυμπέρης), Αμοιρόπουλος, Αλαφάκης, Τσικούρης (52’ Χατζηνικόλας)
Αναγέννηση Ιάλυσος: Ζουρδής, Μαλλιάκας, Χατζησουλεημάν, Φωτεινής, Χατζημιχαήλ, Κρομμύδας, Παφιάκης, Σάλιβαν, Λουκίσσας (69’ Σπάρταλης), Στεργιόπουλος
*Παράπονα από την διαιτησία του κ. Πλακογιάννη (Γιακουμάκης, Κασιώτης) κυρίως για τον πειθαρχικό έλεγχο είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Στη φωτογραφία μια φάση του σημερινού αγώνα, με πρωταγωνιστές τους Παναγιώτου (δεξιά) και Στεργιόπουλο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ialisos
ialisos
12 years ago

poy pame re paidia me salivan stin korifi plaka mas kaneis re mantike fae ligo psaraki dn kanei kako.o fotinis giati tsakwnetai se kathe agwna