Αρχική Επικαιρότητα Φοβάται τις αντιδράσεις ο Ρούτε, παίρνει πίσω και άλλους περιορισμούς

Φοβάται τις αντιδράσεις ο Ρούτε, παίρνει πίσω και άλλους περιορισμούς

0
Dodekanisos

Η Ολλανδική κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό παρά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων. Εστιατόρια, μπαρ και θέατρα θα ανοίξουν ξανά.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε τα εξής:

«Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να ξεκλειδώσουμε περαιτέρω την Ολλανδία. Αυτό φαίνεται αντιφατικό ενώ τα στοιχεία μόλυνσης είναι αυξημένα και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι παίρνουμε ρίσκο».

Απ’ ότι φαίνεται η απόφαση αυτή παίρνεται μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των Ολλανδών για τα περιοριστικά μέτρα του τελευταίου διαστήματος που οδήγησαν τον κόσμο να εκφράσει τη δυσφορία του. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί μάλλον να κάνει μία κίνηση για να επαναφέρει την ηρεμία. Δεν είναι τυχαίο το ότι καφετέριες σε πολλές πόλεις το περασμένο σαββατοκύριακο άνοιξαν κανονικά αψηφώντας τους περιορισμούς. Ενώ δεκάδες μουσεία άνοιξαν ακόμη και ινστιτούτα αισθητικής για μία μέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ολλανδία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σημειώνει επί του παρόντος αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, με τις νέες μολύνσεις να ανέρχονται σε περίπου 60.000 την ημέρα. Ωστόσο, οι εισαγωγές στην εντατική και οι θάνατοι έχουν μειωθεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments