Αρχική Επικαιρότητα Oι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Oι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

0
Dodekanisos

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή φοιτητές στην Αθήνα πραγματοποίησαν πορεία έξω από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα. 

Την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας με την έξαρση του κορονοϊού, να «θερίζει», οι φοιτητές παραβλέπουν τα μέτρα του κράτους και διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Αρχικά, στην πρωτεύουσα της χώρας, περίπου 1.000 φοιτητές είχαν δώσει σημείο συγκέντρωσης στα Προπύλαια και τόνιζαν: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με δύο σκοπούς. Πρώτον να θέσει ο κάθε φοιτητής τα αιτήματα για τις ανάγκες της σχολής του, αλλά και να δώσουμε το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου μέσα από τον αγώνα μας για τις ανάγκες που έχουμε τώρα μπροστά μας». Παράλληλα φώναζαν: «Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση στα ιδρύματα για την πανδημία, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα».

Στον αντίποδα, στην Θεσσαλονίκη, η φοιτητική διαμαρτυρία αφορά την αντίθεση τους στην κάρτα εισόδου για το χώρο του πανεπιστημίου, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τις κάμερες στα πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί πως ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί» -ήταν και το κεντρικό σύνθημα των φοιτητικών συλλόγων- και «κάτω τα χέρια από το άσυλο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments