Αρχική Videos Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός της

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός της

0
Dodekanisos

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά, που πάλεψε γενναία ως το τέλος, «λέει» σήμερα (27/10) όλη η Ελλάδα. Εθνικό πένθος στη μνήμη της πολιτικού που έγραψε τη δική της, ξεχωριστή ιστορία, με το ήθος και την πορεία της. 

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 08:00. Από τις 10:00 το πρωί έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Τρεις ήταν οι σημαίες που σκέπασαν το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Η ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ της παράταξης μέσα στην οποία μεγάλωσε η Φώφη Γεννηματά και την οποία η ίδια κράτησε ενωμένη τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της. Αλλά και εκείνη του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος που η ίδια εμπνεύστηκε, δημιούργησε και στήριξε μέχρι την τελευταία της πνοή. 

Δείτε το βίντεο

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Στην συνέχεια θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και φυσικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. 

Οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Θα τους εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γιος, Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης.

Μετά την κηδεία, πεζή, η πομπή θα αρχίσει από τη Μητρόπολη για το Α’ Νεκροταφείο. Όπου η Φώφη Γεννηματά θα ταφεί στο ίδιο μνήμα με τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά. 

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είχε ζητήσει αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου.

Το συγκινητικό «αντίο» του Κινήματος Αλλαγής

Με το μήνυμα «για πάντα στις καρδιές μας» και ένα συγκινητικό βίντεο το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά, που κηδεύεται σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments