Αρχική Videos Φώφη Γεννηματά: «Έσπασαν» στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο τελευταίο αντίο

Φώφη Γεννηματά: «Έσπασαν» στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο τελευταίο αντίο

0
Dodekanisos

Διάχυτη είναι από το πρωί η συγκίνηση στη Μητρόπoλη Αθηνών όπου πλήθος πολιτών, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν την Φώφη Γεννηματά.

Πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά στα 57 της χρόνια. Μάλιστα «έσπασαν» στο θέαμα του φέρετρου της. Το οποίο είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ

Συντετριμμένος ο Παύλος Χρηστίδης 

Συντετριμμένος είναι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Ο νυν υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων ήταν και πολύ στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Ο ίδιος μέσα στο παρεκκλήσι προσκύνησε τη σορό της, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης ο Παύλος Χρηστίδης αγκαλιάστηκε πολλές φορές βουρκωμένος με συντρόφους του, που επίσης ήταν θλιμμένοι για την ξαφνική απώλεια της προέδρου τους.

«Είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο έζησα τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου. Κάθε ημέρα είχαμε τουλάχιστον μια επαφή. Καταλαβαίνετε ότι για όλους, αυτή η αγάπη που εισπράττει η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε τόση αξιοπρέπεια, τόση δύναμη, τόση γλυκύτητα και τόση αποφασιστικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι θα μείνει στην ιστορία με το μικρό της όνομα, κάτι που ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να συμβεί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Της χρωστάω τα πάντα»

Για το αν θεωρεί ότι της χρωστάει πολλά ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε: «Κοιτάξτε, η Φώφη Γεννηματά με επέλεξε το 2015, έναν άνθρωπο που δεν έχει οικογενειακή πολιτική παράδοση. Με είχε δει κάπου και από τότε μου είπε ότι με θέλει για εκπρόσωπο. Της χρωστάω τα πάντα, σε ό,τι αφορά την πολιτική ζωή και όσον αφορά την προσωπικότητα, την οποία έζησα, θέλω να σας πω ότι πήρα πάρα πολλά».

Μεταξύ άλλων, στο παρεκκλήσι έκαναν την εμφάνισή τους ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Από πλευράς κυβέρνησης, εθεάθη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολύς κόσμος έχει έρθει από μακρινές περιοχές της χώρας στη Μητρόπολη. Άνθρωποι έχουν έρθει μεταξύ άλλων από Κρήτη και Χαλκιδική. Ακόμα και το Καστελόριζο.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, πολλοί πολίτες εξήραν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της Φώφης Γεννηματά. «Μαχήτρια». «Άξια». «Μητέρα». «Σύντροφος». «Αξιόλογος άνθρωπος». Ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που είπαν οι πολίτες. 

Θυμίζουμε πως το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Στην συνέχεια θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Μετά την κηδεία, πεζή, η πομπή θα αρχίσει από τη Μητρόπολη για το Α’ Νεκροταφείο. Όπου η Φώφη Γεννηματά θα ταφεί στο ίδιο μνήμα με τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments