Αρχική Επικαιρότητα Τρομερός ο De Santis, έβαλε πρόστιμο επειδή ζητήθηκε “πράσινο πάσο”!

Τρομερός ο De Santis, έβαλε πρόστιμο επειδή ζητήθηκε “πράσινο πάσο”!

0
Dodekanisos

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα προειδοποίησε με πρόστιμο ύψους 3.57 εκατομμυρίων δολαρίων την κομητεία Leon. Αιτία η απαίτηση από την κυβέρνηση της εν λόγο κομητείας να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι κατά του κορονοϊού. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα, γνωστοποίησε πως το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από 714 τεκμηριωμένα περιστατικά. Η ειδοποίηση επεσήμανε μία κρατική απαγόρευση για την απαίτηση τεκμηρίωσης εμβολιασμού. Πρόκειται για παραβιάσεις των λεγόμενων «διαβατηρίων εμβολίου». Την στιγμή που η κυβέρνηση της κομητείας Leon (τελικά) απέλυσε 14 υπαλλήλους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κίνηση της Leon, ο Ron DeSantis

Παράλληλα, ο Ron DeSantis, που υπηρετεί ως 46ος Κυβερνήτης της Φλόριντα από το 2019, έκανε λόγο για απαράδεκτο γεγονός. Τόσο για την παραβίαση του νόμου από την κυβέρνηση της κομητείας του Leon. Όσο και για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, που είναι δικαίωμα τους να αποφασίζουν για την υγεία τους. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα των κατοίκων της Φλόριντα. Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τον νόμο. Θα υπερασπιστούμε τις δουλειές τους (σ.σ. των κατοίκων), καθώς και την ελευθερία τους. Οι απολύσεις υπαλλήλων λόγω «διαβατηρίων εμβολίου» δημιουργούν πραγματικές και μόνιμες συνέπειες. Οδηγούν σε δυσαρέσκεια στο χώρο της εργασίας και η απώλεια της (σ.σ. της εργασίας) επηρεάζει την ατομική όσο και την δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα, Joseph Ladapo. Τα άτομα αυτά, έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν πώς θα προστατεύσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε. 

Δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα εμβολιασμού και απολύθηκαν!

Υπενθυμίζουμε πως στις 28 Ιουλίου, η κυβέρνηση της κομητείας Leon, είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους της να παρέχουν επαλήθευση του εμβολιασμού στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της το αργότερο έως την 1η Οκτωβρίου. Τρεις μέρες αργότερα (4 Οκτωβρίου) 14 άτομα που δεν επαλήθευσαν τον εμβολιασμό τους απολύθηκαν. Ενώ η κυβέρνηση της κομητείας Λεόν απαιτούσε από 700 υπαλλήλους της, να προσκομίσουν τα έγγραφα. Ούτως ώστε να διατηρήσουν τη δουλειά τους! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments