Αρχική Videos Φλόριντα: Ειδική επιτροπή θα κάνει έρευνα για τα εμβόλια

Φλόριντα: Ειδική επιτροπή θα κάνει έρευνα για τα εμβόλια

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα θα συγκαλέσει μια μεγάλη κριτική επιτροπή κατόπιν αιτήματος του Ρεπουμπλικανoύ κυβερνήτη Ron DeSantis για να διερευνήσει τυχόν αδικήματα σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Δικαστήριο.  

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, ο οποίος αναφέρεται συχνά ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία το 2024, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ζήτησε τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας για τα εμβόλια και τις πιθανές παρενέργειες. Το αίτημα του DeSantis υποστηρίζει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν οικονομικό συμφέρον να δημιουργήσουν ένα κλίμα στο οποίο οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι η λήψη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα εξασφάλιζε ότι δεν θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «Meet the Press» του NBC, ένας άλλος Ρεπουμπλικανός πάντως, ο κυβερνήτης του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον είπε «δεν πρέπει να υπονομεύουμε την επιστήμη, δεν πρέπει να υπονομεύουμε την ιατρική κοινότητα που είναι πολύ σημαντική για τη δημόσια υγεία μας».

Ενώ ο DeSantis έχει επικεντρωθεί σε ζητήματα σχετικά με τη μετάδοση, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι οι εμβολιασμοί βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων από τον COVID-19. «Τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι αποτελεσματικά στην προστασία των ανθρώπων από το να αρρωστήσουν σοβαρά, να νοσηλευτούν και να πεθάνουν», αναφέρει η ομοσπονδιακή υπηρεσία στον ιστότοπό της. «Ο εμβολιασμός παραμένει η ασφαλέστερη στρατηγική για την αποφυγή νοσηλειών, μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων υγείας και θανάτου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments