Αρχική Επικαιρότητα Φινλανδία: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά της Σάνα Μαρίν

Φινλανδία: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά της Σάνα Μαρίν

0
AP PHOTOS
Dodekanisos

Μια βραδινή έξοδος της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, το περασμένο Σάββατο, έβαλε φωτιές στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Ειδικότερα, μολονότι Σάνα η Μαρίν δεν παραβίασε τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, η απόφασή της να επισκεφθεί με την παρέα της ένα μπαρ, ενώ οι συνεργάτες της την είχαν νωρίτερα ενημερώσει πως ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χάβιστο είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, ήταν η αφορμή για να συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Φινλανδίας, οι διπλά εμβολιασμένοι πολίτες όπως η πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να απομονώνονται εάν μια επαφή τους βγει θετική στον κορονοϊό. Γεγονός που σημαίνει ότι η Μαρίν είχε επίσημα τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί. 

Παρόλα αυτά, όταν οι φωτογραφίες της σε ένα κλαμπ στο Ελσίνκι άρχισαν να κυκλοφορούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είπαν ότι δείχνει έλλειψη κρίσης. Διότι δεν φρόντισε να απομονωθεί οικειοθελώς έως ότου τα test βγουν αρνητικά.

«Φυσικά [η συμπεριφορά της Μάριν] δεν ήταν έξυπνη – ήταν ανεύθυνη», είπε η Μία Λάιχο, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού, που συμμετέχει στην επιτροπή υγείας του Φινλανδικού κοινοβουλίου.

Η Μαρίν αρχικά προσπάθησε να αποτρέψει την κριτική λέγοντας ότι είχε ακολουθήσει όλους τους σχετικούς κανόνες. Αργότερα όμως άλλαξε τα λεγόμενά της και ζήτησε συγγνώμη. «Θα έπρεπε να είχα καλύτερη κρίση και επίσης να ελέγξω τις οδηγίες που έλαβα», είπε. «Λυπάμαι που δεν το κατάλαβα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η κρίση της Μάριν. Τον Μάιο διαπιστώθηκε ότι ξόδευε μηνιαία 845 ευρώ για τροφοδοσία στην επίσημη κατοικία της. Αν και τότε δεν φαινόταν να έχει παραβιάσει κανέναν επίσημο κανόνα, το θέμα οδήγησε σε μέρες αρνητικής δημοσιότητας από τα ΜΜΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments