Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Φ. Ζαννετίδης : «Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, Χαρ. Κόκκινος,...

Φ. Ζαννετίδης : «Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, Χαρ. Κόκκινος, μου ζητά να παρανομήσω!!!»

0
Dodekanisos

«Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο τα ταξίδια του» αναφέρει σε απάντηση  στον Χαρ. Κόκκινο, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Απάντηση  στους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Κόκκινου που αφορούν για μια ακόμη φορά την έγκριση δαπανών των συνεχών μετακινήσεών του, δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του,  που κοινοποιεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ο κ. Ζαννετίδης επισημαίνει την  σκόπιμη και παραπλανητική εκ μέρους του Χαράλαμπου Κόκκινου αγνόηση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις έκτακτες μετακινήσεις των αιρετών, με μόνο στόχο να εμφανιστεί δήθεν διωκόμενος, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις  για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και ενώ μεγάλος αριθμός μετακινήσεών του αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας ως προς την νομιμότητά τους.

Ταυτόχρονα καυτηριάζει το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Χαράλαμπος Κόκκινος είναι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ζαννετίδη.

Κύριε Κόκκινε,

θεμελιώδης νόμος της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι ο νόμος 3852/2010 επονομαζόμενος ως  Καλλικράτης.

Έχετε υπηρετήσει, απ΄ ότι γνωρίζω, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προηγούμενη περίοδο 2011-2014, τώρα ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος εποπτικού συμβουλίου ΕΝΠΕ, πέραν της θητείας σας ως διορισμένος γενικός γραμματέας της ΠΝΑ την περίοδο 2004-2009.

Έχετε επίσης μετακινηθεί αρκετές εκατοντάδες φορές με δαπάνες που έχει καταβάλει η ΠΝΑ ή φορέας της.

Εμφανίζεσθε δημόσια και μάλιστα εγγράφως, όπως προκύπτει από το παραπάνω σχετικό σας έγγραφο, αφενός να μην γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία που διέπει τις μετακινήσεις των αιρετών οργάνων, αναφέροντας μας ότι κακώς επράξαμε που εφαρμόσαμε όπως κάθε φορά την νομοθεσία εσείς ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, αφετέρου, να προτρέπετε υπαλλήλους της γραμματείας της οικονομικής επιτροπής , τον Πρόεδρο και τα μέλη της σε έκνομη ενέργεια.

Κοινοποιείτε δε, απ΄ ότι αναφέρετε σ΄ αυτό, σε ανώτερους δικαστικούς και κρατικούς λειτουργούς, εκθέτοντας πέραν του εαυτού σας, την ΠΝΑ αφού οι δημόσιοι λειτουργοί που τους κοινοποιείτε το σχετικό έγγραφο, ενδεχομένως να αποκτήσουν μια επίπλαστη εικόνα κακής λειτουργίας της.

Μας αναγκάζετε λοιπόν χωρίς κανένα λόγο να απαντούμε καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο για ανύπαρκτα αλλά και επουσιώδη θέματα επειδή θέλετε να μας προσάψετε σκοπιμότητες περί εμποδίων στο δήθεν μεγάλο έργο που επιτελείτε.

Το άρθρο 184 παρ.1 του νόμου 3852/2010 ορίζει κύριε Κόκκινε ότι σε περίπτωση κατεπείγουσας μετακίνησης, επιτρέπεται η μετακίνηση χωρίς απόφαση της οικονομικής επιτροπής η οποία αποφασίζει στην πρώτη συνεδρίαση ΜΕΤΑ, αν η μετακίνηση ήταν επιβεβλημένη η όχι.

Εσείς λοιπόν, μόνος σας όπως κάθε φορά ,και χωρίς καμία συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή (Περιφερειάρχης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρησιακής ετοιμότητας, εκτελεστικός γραμματέας)  αποφασίσατε ότι θα πάτε.

Αυτή δε η νοοτροπία σας σκιάζει όλες σας τις μετακινήσεις.

Αναφέρετε επίσης στο έγγραφο σας, όλως ψευδώς, ότι η Ο.Ε. συνεδριάζει μια φορά το πολύ το μήνα και γενικά δίνετε μια εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια για την λειτουργία της.

Αν πραγματικά παρακολουθούσατε την λειτουργία μας θα ξέρατε ότι η Ο.Ε. έχει συνεδριάσει μέχρι τώρα από την αρχή του έτους 18 φορές ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 26/9/2017 η 19η της συνεδρίαση. Άρα λοιπόν συνεδριάζει δύο τουλάχιστον φορές τον μήνα και ενημερώνεσθε εσείς και όλοι οι συνάδελφοι ηλεκτρονικά για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης για να κάνετε όπως λέτε έγκαιρα τον προγραμματισμό σας. Σε κάθε δε συνεδρίαση εξετάζει και αποφασίζει θέματα μετακινήσεων των συναδέλφων και σε κάθε συνεδρίαση εξετάζει φυσικά και αποφασίζει για τις δικές σας μετακινήσεις που είναι μόνιμη επωδός.

Στέλλετε το παράνομο αίτημα σας στις 14-09-2017 το μεσημέρι και στις 15-09-2017 αναρωτιέστε αν έχουμε αναρτήσει την απόφαση του παράνομου αιτήματος σας. Ειλικρινά συνεχίζετε να μας εκπλήσσετε δυσάρεστα με τα συνεχιζόμενα καμώματα σας σχετικά με τις μετακινήσεις σας. Φαίνεται καθαρά ότι μόνο για αυτές νοιάζεστε από πλειάδα εγγράφων και ενεργειών σας.

Σας εφιστώ την  προσοχή να σταματήσετε να αναφέρεσθε ψευδώς σε δημόσια έγγραφα για δήθεν εμπόδια στο έργο σας καθώς οφείλετε εκ του θεσμικού σας ρόλου να είστε ενημερωμένος για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της ΠΝΑ όπως επίσης οφείλετε να είσθε ενημερωμένος για την νομοθεσία που την διέπει.

Επιμένετε δε να αγνοείτε τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής επί των προσφυγών σας στις αποφάσεις στην Ο.Ε., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, που έχει κρίνει το σύνολο των μετακινήσεων σας, μέχρι την τελευταία της συνεδρίαση, και τις έχει απορρίψει όλες.

Τέλος οφείλετε να είσθε πιο προσεκτικός όταν απευθύνεστε στην γραμματεία της Ο.Ε.  στον Πρόεδρο και τα μέλη της ζητώντας θέματα που δεν προβλέπει η κείμενη νομοθεσία όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι αρκετές μετακινήσεις σας αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Συνημμένη η με αριθμ πρωτ. 243/15-09-2017, επιστολή Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΗΣ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ Γ. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

Ακολουθεί η επιστολή του  κ. Χαρ. Κόκκινου.

ΘΕΜΑ​: Αίτημα για άμεση ενημέρωση για έκτακτες υπηρεσιακές μετακινήσεις που ζήτησα να εγκριθούν ​​από ​​την​​ Οικονομική​​Επιτροπή ​​της​​ Π.Ν.Αι.


Κύριε Ζαννετίδη,
στις 14.9.2017 και λίγη ώρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σας απέστειλα έγγραφα ζητώντας να εντάξετε ως έκτακτο θέμα για έγκριση δύο (2) υπηρεσιακές μετακινήσεις των οποίων τις προσκλήσεις έλαβα στις 13.9.2017 τις απογευματινές ώρες.

Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του αιτήματός μου διότι δεν έλαβα απαντητικό έγγραφο,ούτε αναρτήθηκαν οι αποφάσεις της Π.Ν.Αι. στο Διαύγεια μέχρι σήμερα το μεσημέρι 15.9.2017.

Ζητώ την έγγραφη απάντησή σας και θέτω τα παρακάτω υπόψη σας. Αν ισχύει ότι δεν θέσατε το αίτημά μου προς συζήτηση, σας επισημαίνω ότι:
– είχατε την ευχέρεια και κακώς αν δεν το πράξατε, αφού μπορείτε να εισηγηθείτε έκτακτα θέματα στις έκτακτες συνεδριάσεις της Ο.Ε. της Π.Ν.Αι. που συγκαλείτε.

Άλλωστε και στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου εισάγονται εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα προς συζήτηση.

– Οι τακτικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. το τελευταίο
χρονικό διάστημα, περιορίζονται σε μία (1) το πολύ το μήνα και τα πρακτικά αργούν να καθαρογραφούν! Είναι απόλυτα λογικό να μην έχουμε τη δυνατότητα αφενός να προγραμματίσουμε όπως θέλουμε και αφετέρου όταν προκύπτουν έκτακτες υπηρεσιακές μετακινήσεις, να μην έχουμε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι., διότι δε συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα!

– Με το να μη μου εγκρίνετε ή να μη θέτετε σε συζήτηση στην Ο.Ε. της Π.Ν.Αι.
αιτήματα υπηρεσιακών μετακινήσεων που αφορούν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα (όπως στην περίπτωση της μετακίνησης για τη Μυτιλήνη 19 – 20.9.2017 για τις πλημμύρες), με εμποδίζετε να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως εγώ θέλω και πρέπει και όπως το απαιτούν οι ανάγκες της κοινωνίας μας και οι υποχρεώσεις που έχει ηΠ.Ν.Αι. απέναντί τους.

Ζητώ:

Ως τις 18.9.2017 να έχω υπηρεσιακό έγγραφο που να αναφέρει την πορεία των αιτημάτων μου προκειμένου να κάνω τον προγραμματισμό μου και να τα αξιολογήσω και επισημαίνοντας τέλος ότι παρά το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος των μετακινήσεών μου (15.9.2017 και 18 –22.9.2017), προσανατολίζομαι να τις πραγματοποιήσω και οι ενέργειες του καθενός μας θα κριθούν εκεί που πρέπει.

Αναμένω απάντησή σας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments