Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Φιλικό τεστ με θετικά συμπεράσματα

Φιλικό τεστ με θετικά συμπεράσματα

0
SHIGIPEKS
Dodekanisos
Μετά το φιλικό με τον  Ιάλυσο νέο δυνατό τεστ με αντίπαλο την ομάδα του Απόλλωνα έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Δόξα Ψίνθου στο βοηθητικό γήπεδο των Καλυθιών. Το σύνολο του Μιχάλη Κυπριώτη μπορεί να γνώρισε την ήττα με 1-0, αλλά παρουσίασε εμφανή σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του .Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν σημαντικό αριθμό ευκαιριών, πρέσαραν σωστά , κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και είχαν ένταση στο ρυθμό του παιχνιδιού τους για σημαντική ώρα του αγώνα. Κατόρθωσαν μάλιστα να προηγηθούν στο 66΄μετά από γκολ του Αρχοντούλη που άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ  σε 1-0. Οι φιλοξενούμενοι σαφώς πιο έτοιμοι  από προηγούμενα ματς ,μ’ ένα γερό και πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, προσπάθησαν να αντιδράσουν, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά εντέλλει δε μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Σε γενικές γραμμές πάντως οι ποδοσφαιριστές του Ψινθενού συλλόγου έπιασαν σ’ ένα αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα υψηλά στάνταρ απόδοσης και σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αν ήταν πιο ψύχραιμοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι δύο ομάδες άφησαν σαφέστατα καλές εντυπώσεις, δείχνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο σημάδια της δουλειάς που γίνεται από τους δύο προπονητές Δογιάμα και Κυπριώτη, με τον πρώτο να έχει το αβαντάζ του χρόνου καθώς βρίσκεται για δεύτερη φορά στον πάγκο του Απόλλωνα  .Τα συμπεράσματα, λοιπόν, είναι θετικά, αφού το δείγμα γραφής σε γενικές γραμμές άρεσε, παρά τις όποιες αδυναμίες και προβλήματα που, όπως ήταν φυσικό, ανά διαστήματα εμφανισαν οι ομάδες, κρίνοντας πάντα από την περίοδο που διανύουμε. Τέλος να αναφέρουμε ότι αισθητη έγινε η απουσία του Γιώργου Στάππα στον αγωνιστικό χώρο (ήταν στο γήπεδο) καθώς και των  Σταυρή, Aλαχούζο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, Δημητρά, Μουτσοντέμι και  Πλύγκου λόγω τραυματισμού , Κίτσου, Χατζηνικόλα, Τσίττα Θ. , Τσίττα Ν.και Σαββούλη από πλευράς Απόλλωνα.

Φάσεις /γκολ
6′
Ο Αρχοντούλης από πάσα του Συμεωνίδη έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
13′ Πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίου πέρασε το φάουλ που κέρδισε ο Μαυρομούστακος λίγο έξω από την περιοχή και εκτέλεσε ο Αρχοντούλης.
18′ Ο Χατζηγεωργίου έβγαλε σέντρα στο κέντρο της άμυνας και ο Μπρισνόβαλης πήδηξε για την κεφαλιά με τον Δημητρίου να αποκρούει προσωρινά. Στη συνέχεια η μπάλα περάσε στον Μαυρομούστακο που έκανε το σουτ , αλλά βρήκε στο κάθετο δοκάρι.
25΄Λίγο άουτ πέρασε η κεφαλιά του Αρχοντούλη από κόρνερ του Μαυρομούστακου από δεξιά.
39′ Ο Λυριστής συνδυάστηκε ωραία με τον Ορφανό Β. που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ με την επέμβαση του Καραγιάννη.
42′ Ο Μπρισνόβαλης με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητρίου που αρχικά απόκρουσε και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
53′ Πάνω από το οριζόντιο δοκάρι πέρασε το δυνατό σουτ του Ορφανού  Β. από το ύψος της περιοχής.
60‘ Ο Λυριστής έφυγε από αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ  με στόχο τα δύχτια του Καραγιάννη , στη πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Φυλακούρης για να απομακρύνει, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει στην αγκαλιά του “κυανοκίτρινου” γκολκίπερ.
66′ Από ένα λάθος της άμυνας, ο Αρχοντούλης βγήκε τετ-α-τετ με Χρυσανθή και ανενόχλητος έκανε το 1-0.
68′ Άουτ πέρασε το “γλυκό” ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ορφανού Β. με στόχο  τα δίχτυα του Καραγιάννη από πάσα του Λυριστή.
70′ Πάνω στη γραμμή έσωσε ο Ορφανός Γ. το σουτ τουν Ορφανού Β. μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Λυριστή.
77‘ Λίγο άουτ πέρασε το σουτ του Χατζηγεωργίου μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Γεννημαχλελή.
80′ Ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι πέρασε το απευθείας φάουλ του Λυριστή που κέρδισε από τον Φυλακούρη λίγο έξω από την περιοχή.
83′ Μετά από σέντρα από το κέντρο ο Λυριστής βγήκε στην επίθεση τρείς με έναν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δεν είχε την επιθυμητή δύναμη με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Καραγιάννης.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Αρχοντούλης, Συμεωνίδης, Χατζηγεωργίου, Φυλακούρης και από τους φιλοξενούμενους οι Δημητρίου, Λυριστής, Στελλάς Μ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καραγιάννης με βοηθούς τους Τάσση και Κασιώτη.

Απόλλων Κ.: Καραγιάννης , Μαυρομούστακος, Φυλακούρης, Αρχοντούλης, Ορφανός Γ., Κατσιδώνης, Στάθης, Δελληγιάννης, Μπρισνόβαλης, Χατζηγεωργίου, Συμεωνίδης . Επίσης έπαιξαν και οι  Παπαγεωργίου, Γεννημαχλελής, Χατζηκώστας, Πλύγκος Γ.,   Μάκης Πολυχρόνης, Κεπέρης, Ορφανός Γ.

Δόξα Ψ.: Δημητρίου, Στελλάς Μ., Κυριαζής , Κωστομοίρης, Βιτσέντζος , Τσούλος, Μοσχής, Ορφανός Β., Λυριστής, Ορφανός, Σταμούλης. Έπαιξαν και οι Χρυσανθής, Χάλαντας, Κήπουλας, Στελλάς Π., Κωστομοίρης Δ., Καρίκης Γ., Μπατέστα, Πλύγκος Χ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments