Αρχική Αθλητικά νέα FIFA: Οι αποφάσεις της διχάζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

FIFA: Οι αποφάσεις της διχάζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

0
Dodekanisos

H FIFA φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει το σχέδιό της για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Ωστόσο η σθεναρή αντίσταση της UEFA σε αυτή την προοπτική, φαίνεται ότι οδηγεί σε μεγάλη αναταραχή το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, περισσότερες από 12 από τις 55 χώρες-μέλη της UEFA, είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη FIFA, σύμφωνα με το Associated Press. Οι σκανδιναβικές ομοσπονδίες  υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ. 

«Εάν η πλειοψηφία στη FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει μια πρόταση για διετή Παγκόσμια Κύπελλα, οι σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό, τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA» ανέφεραν σε κοινή δήλωση Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νήσοι Φερόε.

Η αποχώρηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δεν θα είχε επιπτώσεις στην UEFA. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα της απόσχισης είναι σύμφωνη με τα σχέδια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Να σημειωθεί ότι η FIFA παραδέχεται στο καταστατικό της ότι η έξοδος από αυτήν είναι μια νόμιμη επιλογή. Σύμφωνα με το άρθρο 18, μία ομοσπονδία μέλος μπορεί να παραιτηθεί με σχετική προειδοποίηση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments