Αρχική Videos FIFA και ΟΥΕΦΑ απέβαλαν όλες τις Ρωσικές ομάδες

FIFA και ΟΥΕΦΑ απέβαλαν όλες τις Ρωσικές ομάδες

0

Την αποβολή όλων των ομάδων της Ρωσίας, Εθνικές ή σύλλογοι απ’ όλες τις διοργανώσεις αποφάσισε η FIFA και η UEFA. Η απόφαση αυτή είναι στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Η Εθνική ομάδα της Ρωσίας αποβάλλεται από το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022. Επίσης, η UEFA τερμάτισε και τη χορηγία της με την Grazprom. Η χορηγία αυτή απέφερε στη Ρωσία 47.000.000 ετησίως. Η σχετική ανακοίνωση των δυο Ομοσπονδιών αναφέρει τα εξής:
«H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας».
Με βάση τις αποφάσεις αυτές, η Σπαρτάκ Μόσχας δεν συνεχίζει στο Europa League και τη θέση της παίρνει η Λειψία η οποία προκρίνεται απευθείας για τα προημιτελικά. Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ, η Πολωνία περνάει άνευ αγώνα και πλέον θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα της Τσεχίας με τη Σουηδία που θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Κατάρ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments