Αρχική Αθλητικά νέα Φέντερερ: «Έκλεισα τα 40 και ακόμα αγωνίζομαι ποιος θα το φανταζόταν;»

Φέντερερ: «Έκλεισα τα 40 και ακόμα αγωνίζομαι ποιος θα το φανταζόταν;»

0
Φωτογραφία: The Guardian
Dodekanisos

Την Κυριακή (8/8), ο Ρότζερ Φέντερερ είχε κλείσει το 40ο έτος της ηλικίας του. Χαριτολογώντας σχολίασε το γεγονός λέγοντας «Βάδισα στο 40ο έτος της ηλικίας μου και ακόμα είμαι εν ενεργεία, ποιος θα το πίστευε;»

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποτελεί έναν εν ενεργεία «θρύλο» του τένις. Παρόλο που έκλεισε 40 χρόνια ζωής, δεν φαίνεται αποφασισμένος να σταματήσει να αγωνίζεται. Ωστόσο δεν είναι σίγουρος πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην δράση, καθώς τον ταλαιπωρεί τραυματισμός στο γόνατο. Μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που είχε αποσύρει την συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Ξύπνησα το πρωί όντας κατά έναν χρόνο μεγαλύτερος (40 ετών) και συνειδητοποίησα πως όλα παρέμειναν ίδια. Ένιωσα ανακούφιση», τόνισε ο Ελβετός στην εφημερίδα «Blick» της χώρας του. Και συμπλήρωσε: «Έκλεισα τα 40 και ακόμα αγωνίζομαι ποιος θα το φανταζόταν; Σίγουρα όχι εγώ. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στον εαυτό μου και νοιώθω σίγουρος πως θα έρθουν ακόμα μεγάλα πράγματα», υπογράμμισε ο σπουδαίος τενίστας. 

Όσον αφορά την συμμετοχή του στο US Open των ΗΠΑ, τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο Φέντερερ κατά πάσα πιθανότητα θα άρει την συμμετοχή του. Όπως έκαναν οι Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Τι ανέφερε για τον τραυματισμό του

Για τον τραυματισμό του ανέφερε: «Αισθάνομαι καλά. Ήμουν διακοπές. Δεν έχω προπονηθεί για λίγο καιρό λόγω του τραυματισμού στο γόνατο. Μετά το Wimbledon έπρεπε να σταματήσω. Αυτή την εβδομάδα, έχω ραντεβού με τους ιατρούς και την ομάδα μου. Θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας. Για την ώρα, όλα βρίσκονται στον ”αέρα”».

«Υπάρχει διαφορά σε σχέση με πριν, αλλά νοιώθω το ίδιο ”πεινασμένος”»

Ο 40χρονος Ελβετός εξήγησε πως την συγκεκριμένη αλλαγή προοπτικής την έχει πλέον συνηθίσει: «Ήταν διαφορετικά πριν. Οι ερωτήσεις ήταν απλές: ποια είναι η κατάταξη μου στην βαθμολογία; Ποιο θα είναι το επόμενο τουρνουά που θα συμμετέχω; Σήμερα, είναι δυσκολότερο. Οι ερωτήσεις είναι πως θα αισθανθώ που θα προπονηθώ πάλι; Ποιοι είναι οι στόχοι μου; Τι λέει η υπόλοιπη ομάδα μου; Πως θα συμβιβαστεί με όλα αυτά η οικογένεια μου; δήλωσε. 

Τέλος υπογράμμισε πως νοιώθει περισσότερο ενθουσιασμό, υπάρχει διαφορά σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια και πως η συμπεριφορά είναι διαφορετική. 

Θυμίζουμε πως ο Ρότζερ Φέντερερ είναι κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως όντας 40 ετών νοιώθει ακόμα «πεινασμένος» για διακρίσεις στο τένις. Ο Ελβετός αποτελεί ένα πρότυπο έμπνευσης και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τον αποτρέψει από το να αγωνίζεται. Ούτε καν η ηλικία του. 

Απολαύστε και ένα βίντεο με τις 40 καλύτερες στιγμές του

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments