Αρχική Αθλητικά νέα FENIX TROPHY: Η απάντηση στην European Super League

FENIX TROPHY: Η απάντηση στην European Super League

0
Dodekanisos

Το FENIX TROPHY είναι ένα πρωτοποριακό Διεθνές αθλητικό γεγονός. Την διοργάνωση προωθεί η ποδοσφαιρική ομάδα Brera FC με έδρα το Μιλάνο. Το τουρνουά «τρέχει» ήδη και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022. Στο FENIX TROPHY συμμετάσχουν οκτώ μη επαγγελματικοί σύλλογοι (ο καθένας σε συνδυασμό με μία φιλανθρωπική εταιρεία). Η διοργάνωση έχει ζητήσει την έγκριση της UEFA.

Οι ομάδες εκπροσωπούν επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία. Οι οκτώ σύλλογοι είναι διάσημοι για διάφορους λόγους. Πρόκειται για συλλόγους που επανιδρύθηκαν και διευθύνονται από φιλάθλους ή προωθούν σημαντικά κοινωνικά και πολιτιστικά έργα. Ή  έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες κ.λπ. Εν ολίγοις, αποτελούν ένα πραγματικό ευρωπαϊκό δίκτυο μεταξύ «καλτ» μη επαγγελματικών συλλόγων.

Το νόημα του ανταγωνισμού ξεπερνά την απλή πτυχή του ποδοσφαίρου. Το FENIX Trophy είναι μια εμπειρία αθλητικών ανταλλαγών, με σκοπό να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές στο μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκ των οποίων είναι η αθλητική συμπεριφορά, δεσμοί με την τοπική κοινότητα, βιωσιμότητα, χρήση τεχνολογίας και φιλία μεταξύ των συλλόγων.

Το σύμβολο του τροπαίου είναι ένας φοίνικας. Είναι το μυθολογικό πουλί που αναγεννάται από τις στάχτες του προκατόχου του. Στέκεται ως μεταφορά και ευχή για την αναγέννηση νέων μοντέλων ποδοσφαίρου.

Το FENIX, έχει νόημα και ως ακρωνύμιο

FRIENDLY (ΦΙΛΙΚΟΣ) — Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του διαγωνισμού βασίζεται στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για συλλόγους, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική διαφορά από τα επαγγελματικά τουρνουά, όπου οι σύλλογοι βρίσκονται σε αυθαίρετη αντίθεση μεταξύ τους.

EUROPEAN (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) — Το τουρνουά στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ ορισμένων από των σημαντικότερων πόλεων της Ευρώπης. Μιλάνο, Ρώμη, Μάντσεστερ, Άμστερνταμ, Αμβούργο, Βαρσοβία, Πράγα και Βαλένθια. Τα ταξίδια στο τουρνουά έχουν σχεδιαστεί, για να αυξήσουν την αίσθηση του ευρωπαϊκών δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων και των φιλάθλων.

NON-PROFESSIONAL (ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ) — Η ιδέα της εστίασης στους ερασιτεχνικούς συλλόγους είναι να τραβήξει την προσοχή σε εναλλακτικά μοντέλα ποδοσφαίρου. Σκοπός είναι να δείξουμε ότι τέτοιες εναλλακτικές λύσεις, γεμάτες όσο το πάθος των φιλάθλων, μπορούν να προσφέρουν μεγάλη αθλητική και κοινωνική συμμετοχή.

INNOVATIVE (ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ) — Ένα τέτοιο γεγονός δεν έχει προηγούμενο στον μη επαγγελματικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Μια πρόσθετη καινοτομία είναι να φέρουμε κοντά τους συλλόγους με βάση τη συγγένεια (σε αυτήν την περίπτωση, είναι εμβληματικοί σύλλογοι) και όχι απλώς με βάση την κατάταξη του ποδοσφαίρου (αν και οι σύλλογοι μοιάζουν αρκετά στο ποδοσφαιρικό τους επίπεδο).

XENIAL — Από τα αρχαία ελληνικά xènos, η λέξη υποδηλώνει μια στάση φιλοξενίας προς τους ξένους, διατηρώντας τον αμοιβαίο σεβασμό των πολιτισμικών διαφορών. Σε κάθε αγώνα μάλιστα ο φιλοξενούμενος σύλλογος, φιλοξενείται πλήρως από τους γηπεδούχους. Ο διαγωνισμός σκοπεύει να κάνει αυτή τη στάση το κοινό συναίσθημα του τουρνουά – και να επεκτείνει αυτήν την ιδέα προς τα έξω.

Με λίγα λόγια το FENIX TROPHY είναι η απάντηση στην European Super League των «μεγάλων».

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments