Αρχική Επικαιρότητα FDA: Άδεια έκτακτης ανάγκης στην Pfizer για εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11...

FDA: Άδεια έκτακτης ανάγκης στην Pfizer για εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11 ετών!

0
Dodekanisos

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του εμβολίου Pfizer/BioNTech mRNA κατά του Covid-19 σε παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 ετών, μετά από ομόφωνη έγκριση από συμβουλευτική επιτροπή.
«Η εξουσιοδότηση βασίστηκε στην ενδελεχή και διαφανή αξιολόγηση των δεδομένων από τον FDA που περιλάμβαναν στοιχεία από εμπειρογνώμονες ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διάθεσης του εμβολίου σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας», ανέφερε η υπηρεσία την Παρασκευή.

Τα εμβόλια θα χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων, σε δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων – το ένα τρίτο της δόσης που συνιστάται επί του παρόντος για όλους τους 12 ετών και άνω. Η απόφαση της επιτροπής βασίστηκε σε δεδομένα που παρουσίασε η Pfizer, η οποία παρακολούθησε 2.268 παιδιά στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών που έλαβαν είτε το συνιστώμενο σχήμα είτε εικονικό φάρμακο. Μόνο τρεις από τους εμβολιασμένους ανέπτυξαν συμπτωματικό Covid-19 σε σύγκριση με 16 στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments