Αρχική Επικαιρότητα Fauci: «Βλέπει» πρώτη την Pfizer να παίρνει έγκριση για ενισχυτική δόση

Fauci: «Βλέπει» πρώτη την Pfizer να παίρνει έγκριση για ενισχυτική δόση

0
Dodekanisos

Αισιόδοξος ότι η εταιρεία Pfizer θα μπορέσει να λάβει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου άδεια για ενισχυτική δόση εμβολίου, εμφανίστηκε ο Anthony Fauci. Είναι κάτι που αποκάλυψε κατά την διάρκεια εμφάνισης του στην εκπομπή Face the Nation του CBS. Παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το εμβόλιο της Moderna θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να λάβει την σχετική έγκριση. Δεν έδωσε καθόλου χρονοδιάγραμμα για το εμβόλιο Johnson & Johnson, παρά το ότι και η συγκεκριμένη εταιρεία εργάστηκε πάνω στο θέμα των ενισχυτικών δόσεων.

Αξιωματούχοι υγείας της διοίκηση Biden είχαν ανακοινώσει από τον περασμένο μήνα ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις οκτώ μήνες μετά την δεύτερη δόση της Pfizer ή της Moderna. Και τις είχαν συνδέσει με την παραλλαγή δέλτα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Fauci πριν από μερικές ημέρες σε άλλες δηλώσεις που έκανε, είχε τονίσει. «Η πιθανότητα θα χρειαστεί και μια Τρίτη δόση προκειμένου οι Αμερικανοί να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι».

Ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι υγείας συνέστησαν τη λήψη ενισχυτικών δόσεων που είναι ίδιες με την αρχική λήψη. Αν και ο Fauci δήλωσε σήμερα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για τους πιθανούς κινδύνους της ανάμιξης των εμβολίων. «Αλλά αυτή τη στιγμή, σας προτείνουμε και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει έτσι. Εάν είχατε κάνει Pfizer ή Moderna και η ενισχυτική δόση θα είναι ίδια» είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments