Αρχική Επικαιρότητα Fauci: «Τρεις δόσεις για να είσαι πλήρως εμβολιασμένος!»

Fauci: «Τρεις δόσεις για να είσαι πλήρως εμβολιασμένος!»

1
Dodekanisos

«Τρεις δόσεις προκειμένου να θεωρηθεί κάποιος πλήρως εμβολιασμένος». Αυτό πιστεύει ο Anthony Fauci πως θα είναι το «τυπικό σχήμα» για τους Αμερικανούς σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Αν και οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ανησυχίες στον FDA σχετικά με την τρίτη ενισχυτική δόση, ο Fauci εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το τι θα ισχύσει στο μέλλον. Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τις Ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας οι οποίες ασχολούνται με το θέμα αυτό.

“Από τη δική μου εμπειρία ως ανοσολόγος, δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν το επαρκές, πλήρες σχήμα για τον εμβολιασμό θα είναι πιθανώς τρεις δόσεις”, είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ενισχυτικές δόσεις στο Ισραήλ έδειξαν μια πολύ «σαφής βελτίωση της προστασίας».

Όπως γράφει σε σημερινό του άρθρο το RT, το Ισραήλ σημείωσε σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου. Αναφέροντας μια σημαντική άνοδο σε σοβαρές ασθένειες μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων (σύμφωνα με τον προηγούμενο ορισμό των δύο δόσεων) που άρχισαν τον Ιούλιο. Ωστόσο, ο Fauci επεσήμανε μια μελέτη που βασίστηκε σε δεδομένα περίπου 1 εκατομμυρίου Ισραηλινών ηλικίας 60 ετών και άνω. Η οποία πρότεινε ότι μια τρίτη δόση με Pfizer, είχε «ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο», με αποτέλεσμα τη δέκα φορές μείωση των σοβαρών ασθενειών.

Ενώ ο Fauci τόνισε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε τελική ετυμηγορία για τις ενισχυτικές δόσεις, είπε ότι υπάρχει «καλός λόγος να πιστεύουμε» ότι οι τρίτες δόσεις δεν θα παράγουν μόνο «ισχυρή» ανοσολογική απάντηση στους παραλήπτες, αλλά και «ανθεκτική». «Και αν είναι ανθεκτικό, τότε πιθανότατα ένα σχήμα τριών δόσεων να είναι το συνηθισμένο σχήμα. Αλλά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε για να βεβαιωθούμε ότι αυτό όντως θα συμβαίνει όταν τα δεδομένα παρουσιαστούν στον FDA », είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ότι ο Fauci πριν από μερικές ημέρες σε άλλες δηλώσεις που έκανε, είχε τονίσει. «Η πιθανότητα θα χρειαστεί […]