Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Φάσκει και αντιφάσκει από το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φάσκει και αντιφάσκει από το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
Από τις φονικές πυρκαγιές στην Εύβοια το 2019. Φωτογραφία: efsyn.gr
Dodekanisos

Ο χρόνος γυρίζει πίσω ακριβώς δύο χρόνια πριν. 13 Αυγούστου 2019. Περιοχή Εύβοια. Ξεσπά δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης στην Κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με το ArcGIS, ο συνολικός απολογισμός των πυρκαγιών ανήλθε στα 23.506 στρέμματα.

Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση δασική πυρκαγιά της αντιπυρικής περιόδου 2019. Μέχρι να έρθει ο Αύγουστος του 2021. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 950.000 στρέμματα έχουν ήδη μετατραπεί σε στάχτη και η συγκεκριμένη εκτίμηση ενδέχεται να μεταβληθεί τις επόμενες εβδομάδες. 

Τι δήλωνε το 2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τότε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωνε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

«Μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Του στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας. Και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φωτιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα είχε προσθέσει πως τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

«Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας. Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών», τόνισε. Ενώ υπογράμμισε «πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα, για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας». 

«Τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος εκλέχθηκε το 2019 και ως σωστός πολιτικός έταζε υποσχέσεις δεξιά και αριστερά.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως με «τις δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας» κατάφεραν να σώσουν την Βόρεια Εύβοια. Προφανώς συνέβαλε και ο «πυροσβέστης και επιτελικός, συνεχώς παρών με την μάνικα στο χέρι», κ. Χρυσοχοΐδης. Και ας χάθηκαν πάνω από 950.000 στρέμματα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «βλέπουμε αυτά που κάηκαν και όχι αυτά που σώθηκαν». Έμεινε πανίδα και χλωρίδα στην Εύβοια; Αναρωτιέμαι…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments