Αρχική Αθλητικά νέα F1 Sprint Qualifying: Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position

F1 Sprint Qualifying: Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position [pic]

0
Πηγή: marca.com
Dodekanisos

Στο πρώτο Sprint Qualifying στην ιστορία της Formula 1, o Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ξεπέρασε τον Λούις Χάμιλτον και πήρε την νίκη-pole position. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό Grand Prix στην πίστα του «Silverstone». 

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο αγώνα κατάταξης (Sprint Qualifying) στην ιστορία της Formula 1. Συγκεκριμένα πήρε την pole position και τους τρεις βαθμούς που δίνει το νέο αυτό σύστημα διεξαγωγής. Αυτή ήταν η όγδοη φετινή pole position για τον Φερστάπεν. 

Όσον αφορά τις Mercedes, τερμάτισαν στο 2-3. Στην δεύτερη θέση ήρθε ο Λούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε «τραγική» εκκίνηση που του κόστισε την πρώτη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας. Όσον αφορά τον Σέρχιο Πέρες ένα μεγάλο σφάλμα του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει τελευταίος (20η θέση). 

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπληκτικός ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο που θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την έβδομη θέση. Στον αντίποδα ο συμπαίκτης του στην Alpine, Εστεμπάν Οκόν τερμάτισε 10ος. 

Αναλυτικά η κατάταξη: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments