Αρχική Αθλητικά νέα F1: Νέα νίκη για Verstappen που καλπάζει προς τον τίτλο

F1: Νέα νίκη για Verstappen που καλπάζει προς τον τίτλο

0
Πηγή: sport24.gr
Dodekanisos

Την τρίτη διαδοχική νίκη του και πέμπτη στη φετινή σεζόν της Formula 1 πανηγύρισε ο Max Verstappen. Στο δεύτερο Grand Prix που διεξήχθη επί Αυστριακού εδάφους, ο Ολλανδός τερμάτισε στην πρώτη θέση στην πίστα του Σπίλμπεργκ. 

Ο Max Verstappen οδηγός της Red Bull, πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Στην δεύτερη θέση ήρθε ο Valtteri Bottas της Mercedes. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Lando Norris με την McLaren. Ο Norris αναδείχθηκε και σε οδηγός της ημέρας. Στην έκτη θέση κατετάγη ο Sergio Perez συμπαίκτης του Verstappen στη Red Bull.

Όσον αφορά τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton, κατετάγη τέταρτος. Ο Βρετανός βρίσκεται πλέον 32 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στην κατάταξη των οδηγών.

Με αυτή την νίκη του ο Verstappen έφτασε τα 50 βάθρα καριέρας. Είναι μόλις 23 ετών και φέτος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για τον πρώτο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Formula 1. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τα μονοθέσια της Red Bull μέσα στο 2021.  

Όσο για την βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Max Verstappen παρέμεινε πρώτος με 182. Ακολουθεί ο Lewis Hamilton με 150. Τρίτος ο Sergio Perez με 104. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Red Bull παρέμεινε στην κορυφή με 286 βαθμούς. Την καταδιώκει η Mercedes που έχει 242. 

Η τελική κατάταξη του αγώνα

Πηγή: f1fan.gr
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments