Αρχική Αθλητικά νέα F1: Μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Silverstone ο Λούις Χάμιλτον

F1: Μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Silverstone ο Λούις Χάμιλτον

0
Πηγή: The Times
Dodekanisos

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο Βρετανικό Grand Prix του Silverstone. Σε έναν άκρως «δραματικό» αγώνα, παρά την ποινή δέκα δευτερολέπτων ο Βρετανός επέστρεψε στις νίκες.  Πρόκειται για την όγδοη νίκη του Λούις Χάμιλτον στο Βρετανικό Grand Prix της Formula 1

Η στιγμή του αγώνα 

Όλα κρίθηκαν στην αρχή του αγώνα, όταν οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκαν στον πρώτο γύρο και τη στροφή «Copse». Ο αγώνας διακόπηκε, καθώς ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull είχε σφοδρή σύγκρουση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Χάμιλτον έφερε ευθύνη και τον τιμώρησαν με ποινή δέκα δευτερολέπτων. Με τον Φερστάπεν εκτός ο Χάμιλτον ήταν στο κυνήγι του Λεκλέρκ. Με δυόμιση  γύρους να απομένουν, ο Βρετανός κατάφερε, στο ίδιο ακριβώς σημείο που έγινε το συμβάν με τον Φερστάπεν να προσπεράσει τον Μονεγάσκο και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη. 

Δεύτερος ο Λεκλέρκ, τρίτος ο Μπότας

Ο Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας. Ακολούθησαν μετά οι δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ, Φερνάντο Αλόνσο, Λανς Στρολ και ο Γιούκι Τσουνόντα. 

Δεν μπόρεσε να «αναρριχηθεί» ο Πέρες 

Όσο για τον Σέρχιο Πέρες, ο Μεξικανός άρχισε από την 20η θέση, έφτασε μέχρι την 12η, αλλά δεν κρατήθηκε. Τελικά έκλεισε τον αγώνα 16ος. Ωστόσο εξασφάλισε τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Στο νοσοκομείο ο Φερστάπεν αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο

Όσον αφορά την υγεία του Φερστάπεν, σύμφωνα με την Red Bull διακοσμήθηκε στο νοσοκομείο με την κατάσταση του να μην διατρέχει κίνδυνο. 

Ντέρμπι στις βαθμολογίες

Όσον αφορά την βαθμολογία των οδηγών, ο Χάμιλτον «ψαλίδισε» την διαφορά. Πλέον είναι οκτώ βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν (185 έναντι 177). Στους κατασκευαστές έχουμε και εκεί ντέρμπι. Πρώτη είναι η Red Bull με 289 έναντι 285 της Mercedes! 

Επόμενος αγώνας το Ουγγρικό GP

Πλέον, οδηγοί και ομάδες θα φύγουν από την Αγγλία και το Silverstone με προορισμό την Ουγγαρία και το Grand Prix στο Hungaroring, το τριήμερο 30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Βρετανικό Grand Prix

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments