Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εύβοια: «Μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες θα τα σβήσουν όλα»

Εύβοια: «Μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες θα τα σβήσουν όλα» [vid]

0
Dodekanisos

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Αγησίλαος Βούλγαρης. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, ο επιχειρηματίας της περιοχής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι Ρουμάνοι έσβησαν τις φωτιές, ενώ οι Έλληνες δεν είχαν νερό».

Ο κ. Βούλγαρης κατήγγειλε σκόπιμη αδράνεια από κάποιους πυροσβέστες στην Εύβοια. «Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε», είπε ο Αγησίλαος Βούλγαρης, επιχειρηματίας στην Τσαπουρνιά Ευβοίας.

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», είπε και ανέφερε ότι το κράτος δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, το Κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρίες.

Όλα τα σωματεία των ρετσινάδων, αλλά και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην Στροφυλιά για να διαμαρτυρηθούν.

«Μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός», κατήγγειλε ο κ. Βούλγαρης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments