Αρχική Videos “Ευθύνη της Δύσης η τοποθέτηση πυρηνικών στη Λευκορωσία!”

“Ευθύνη της Δύσης η τοποθέτηση πυρηνικών στη Λευκορωσία!”

0

Η στάση της Δύσης είναι ουσιαστικά αυτή που οδήγησε στην τοποθέτηση πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας, ισχυρίστηκε με δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Αλεξάντερ Βόλφοβιτς. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta επεσήμανε και τα εξής:

«Οι δυτικές χώρες δεν άφησαν στη Λευκορωσία άλλη επιλογή από το να αναπτύξουν ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα και καλύτερα να προσέξουν να μην διαβούν τις κόκκινες γραμμές σε βασικά στρατηγικά ζητήματα. Σήμερα, όλα έχουν γκρεμιστεί. Όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν χάθηκαν για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι
«ήταν λογικό τα όπλα να αποσύρθηκαν μετά τη σοβιετική κατάρρευση το 1991, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας και δεν είχαν επιβάλει κυρώσεις».

Η Ρωσία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα με μια απόφαση να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας. Η ίδια λέει ότι η «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία είχε στόχο να αντιμετωπίσει αυτό που λέει ότι είναι η παρόρμηση της «συλλογικής δύσης» να διεξαγάγει έναν πόλεμο κατά της και να επιφέρει μια ήττα στη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments