Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ευάγγελος Αποστολάκης: Υπουργός με ΣΥΡΙΖΑ… Υπουργός και με ΝΔ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Υπουργός με ΣΥΡΙΖΑ… Υπουργός και με ΝΔ

0
Dodekanisos

Ο σημερινός νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης περιελάβανε μία τεράστια έκπληξη. Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπουργός Άμυνας. Στο νέο σχήμα της ΝΔ, ανέλαβε τη θέση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Από την άλλη ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε υφυπουργός Άμυνας.

Η είσοδος του κ. Αποστολάκη σε ένα ιδιαιτέρως νευραλγικό υπουργείο, αποτελεί τεράστια έκπληξη, ίσως τη μεγαλύτερη του φετινού ανασχηματισμού. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ακόμα μία μεγάλη ήττα του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε εύκολα πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αποτελέσει αιτία ξεσπάσματος άγριας κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμα την στολή του. Ο τελευταίος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967», είχε δηλώσει ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Τσίπρας είχε καλέσει τότε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είχε πει για την τοποθέτηση του ΑΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύγκριση που είχε κάνει με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε ΑΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο ατόπημα. Ήταν μεγάλη προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η σύγκριση που έκανε. Σας καλώ να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments