Αρχική Επικαιρότητα Ευ. Λέκκας: Εφιάλτης διαρκείας θα είναι οι πυρκαγιές τον Αύγουστο!

Ευ. Λέκκας: Εφιάλτης διαρκείας θα είναι οι πυρκαγιές τον Αύγουστο!

0
Dodekanisos

«Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο, γεγονότα που θα υποβοηθηθούν από τα μελτέμια που είναι προ των πυλών. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιαμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στην συνέχει εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άνεμος, η φωτιά προχωρά πάρα πολύ γρήγορα επειδή υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη. Παράλληλα τα επίπεδα υγρασίας είναι πρακτικά σε μηδενικό επίπεδο. Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν η υγρασία είναι σχεδόν μηδενική με αποτέλεσμα να υπάρχει το φαινόμενο της αυτανάφλεξης.

Ο Ευθύμιος Λέκκας κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση επιτήρησης των κρίσιμων περιοχών για να ‘πιάνουμε’ τη φωτιά στην αρχή όχι όταν γιγαντώνεται, όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεδομένων των συνθηκών καύσωνα και ξηρασίας η γιγάντωση της πυρκαγιάς θα είναι άμεση, πρόσθεσε ο καθηγητής και τόνισε πως τις μικρές φωτιές που είναι σε σημείο προσβάσιμο μπορούμε να τις πιάσουμε εύκολα αρκεί να τις αντιληφθούμε έγκαιρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments