Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Έξυπνος φωτισμός στο σπίτι: Φρεσκάρετε τον χώρο σας επιλέγοντας τα κατάλληλα φώτα...

Έξυπνος φωτισμός στο σπίτι: Φρεσκάρετε τον χώρο σας επιλέγοντας τα κατάλληλα φώτα οροφής εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

0
Dodekanisos

Η ανακαίνιση ενός χώρου δεν είναι μόνο η αλλαγή επίπλων ή η προσθήκη νέων χρωμάτων και ταπετσαριών. Σιγουρά αν “κατέχετε το άθλημα” θα στηριχθείτε στο δικό σας γούστο και προτιμήσεις, ωστόσο μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων,  για να κάνετε την διαφορά. Τα φωτιστικά οροφής στην σχεδίαση ενός χώρου παίζει σημαντικό ρολό γιατί θα τονίσουν όλα τα σημεία που θέλετε να δεσπόζουν στον χώρο σας. Επίσης, σιγουρά θα θέλετε ο φωτισμός, είτε πρόκειται για εσωτερικό εντός σπιτιού ή για εξωτερικό στην βεράντα ή την αυλή σας, να μεταβάλλεται ανάλογα με την διάθεση και το ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε. Παρακάτω θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους για το πώς μπορείτε να συνδυάσετε φωτισμό εξωτερικού χώρου μαζί με διάφορα φώτα οροφής για να

φτιάξετε κάτι ελκυστικό και ταυτόχρονα ευχάριστο που θα σας φτιάχνει την διάθεση.

Μην φοβάστε να αξιοποιήσετε το φυσικό φως. Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και  είναι  δωρεάν!

Μεγαλώστε τα παράθυρα σε σημεία που μπορείτε, για να φωτίσετε καλυτέρα τον χώρο  σας ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες. Σε πολλά σπίτια με οροφή,υπάρχει πλέον η δυνατότητα, μέσω της τεχνολογίας, να εγκαθίστανται ειδικοί σωλήνες με κάτοπτρα που μεταφέρουν το εξωτερικό φως του ήλιου προς τα μέσα. Αυτά τα ηλιακά φώτα μπορούν να φωτίσουν σκοτεινά σημεία του σπιτιού σας με φυσικό φως κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Αποφύγετε τα πολλά φυτά και την έντονή βλάστηση κοντά στα παράθυρα και ανοίξτε τον χώρο σας με διάφανες κουρτίνες για να αφήσετε το φως να διεισδύει ανενόχλητο στο δωμάτιο σας.  Τοποθετήστε καθρέφτες στρατηγικά απέναντι από τα παράθυρα που αφήνουν το φως να εξαπλωθεί παντού.

Φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Επενδύστε σε φωτιστικά που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, φώτα πορείας ή προβολείς για να εστιάσετε σε διαφορά σημεία του εξωτερικού σας χώρου.

Βάλτε φώτα με αισθητήρα κίνησης για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Τοποθετήστε τα κοντά όπου υπάρχουν σημεία εισόδου και πεζοδρόμια για μεγαλύτερη ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Δημιουργήστε μια ζεστή, ρομαντική ατμόσφαιρα με στρατηγικά τοποθετημένα φώτα εξωτερικού χώρου σε σχήμα λεντοταινίας κάτωαπό ταπαράθυρα ή πάνω στα πρεβάζια, για να τονίσετε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του σπιτιού. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε χωνευτά σε διάφορα σημεία, είτε σε τοίχουςείτε στο δάπεδο, για να δώσετε ένα φουτουριστικό μοντέρνο στυλ στην εξωτερική σας διακόσμησή.

Δημιουργικές λύσεις με φωτιστικά οροφής:

  • Τοποθετήστε Dimmer διακόπτες. Ελέγξτε με αυτόν τον τρόπο την ένταση του φωτός για να δημιουργήσετε μια διαφορετική αισθητική και για να εξοικονομήσετε ενέργεια.
  • Αλλάξτε τους παλιούς λαμπτήρες αλογόνου ή πυρακτώσεως με πιο οικονομικούς LED για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Ο φωτισμός σε ράγες μπορεί να είναι μια ευέλικτη επιλογή, γιατί σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την κατεύθυνση του φωτός και να εστιάσετε σε συγκεκριμένες περιοχές.
  • Φώτα σε κορδόνι, μπορείτε να στολίσετε διάφορα σημεία του σπιτιού σας εσωτερικά και εξωτερικά, πάνω στην οροφή γύρω από τα έπιπλα ή πάνω από έργα τέχνης για μια ιδιόμορφη, εορταστική αίσθηση. Προσθέστε μια νότα μαγείας, τοποθετώντας φώτα νεράιδων σε ράφια, βιβλιοθήκες ή γύρω από καθρέφτες.
  • Προσθέστε εξωτερικούς προβολείς στραμμένους σε τοίχους και διάφορα αρχιτεκτονικά σημεία ενδιαφέροντος ή φυτά εξωτερικού χώρου .

Κάτι για να θυμάστε:

Ψωνίστε έξυπνα: Αναζητήστε διάφορα στυλ φωτισμού σε online σελίδες με προσιτές προσφορές σε φωτιστικά.

Εστίαση στη λειτουργικότητα: Επιλέξτε φωτισμό που ικανοποιεί τις ανάγκες σας (φωτισμός εργασίας, φωτισμός περιβάλλοντος κ.λπ.) εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του χρώματος: Τα φώτα σε ζεστούς τόνους δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ οι ψυχροί τόνοι αναζωογονούν.

Αξεσουάρ: Τα αμπαζούρ, τα φανάρια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν ναεμπλουτίσουν το προσωπικό σας στυλ χωρίς υπερβολές.

Ο φωτισμός μπορεί να επηρεάσει δραματικά την ατμόσφαιρα και τη λειτουργικότητα του σπιτιού σας, γι’ αυτό καταγράψτε προσεκτικά τις αναγκες σας και δημιουργήστε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει το μοναδικό στυλ και την προσωπικότητά σας!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments