Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες [vid]

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες θα εξετάσει η κυβέρνηση στα μέσα Οκτωβρίου. Τουλάχιστον αυτό επεσήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA», ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ 13 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι «είναι μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν. Οι πρώτοι αριθμοί και τάσεις είναι αισιόδοξοι. Δίνουμε ώθηση για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί», σχολίασε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως δήλωσε, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου υπήρχαν 20 – 25 χιλιάδες προγραμματισμοί νέων ραντεβού εβδομαδιαίως για εμβόλιο. Μετά τις 15 Αυγούστου, οι εβδομαδιαίοι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000. Ενώ όπως τόνισε, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή, υπογράμμισε ότι «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έγιναν πολύ καιρό, πριν την 16η Αυγούστου και την 1η Αυγούστου. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του μπορεί να το κάνει και αυθημερόν. Ο χρόνος που είχε διατεθεί σε υγειονομικούς και εργαζόμενους ήταν επαρκείς».

«Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από 45%, πριν την 16η Αυγούστου, φτάσαμε σχεδόν στο 95%» πρόσθεσε. «Άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα υγείας αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», είπε κ. Κοντογέωργης.

«Επειδή έχουμε εικόνα των κενών από όσους δεν εμβολιαστεί, κάθε ΥΠΕ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, που αφορά συγχωνεύσεις κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού και όπου χρειάζεται θα γίνουν προσλήψεις με ταχείς διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, έως τώρα, το 68% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ενώ στο σύνολο του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί το 60%.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Θανάση Κοντογεώργη

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments