Αρχική Επικαιρότητα Εξετάζει την λήψη νέων μέτρων μετά τα Χριστούγεννα η Ιταλία

Εξετάζει την λήψη νέων μέτρων μετά τα Χριστούγεννα η Ιταλία

0
Dodekanisos

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα είναι πιθανή η λήψη νέων, αυστηρότερων μέτρων στην Ιταλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται πληροφορίες από την εφημερίδα La Repubblica, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επεκταθεί στους πολίτες που είναι σε συνεχή επαφή με το κοινό. Μέχρι τώρα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι στην παιδεία, στον υγειονομικό τομέα, στην αστυνομία, στον στρατό και στους καραμπινιέρους. Παράλληλα, εξετάζεται και η μείωση της ισχύος του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» (από 9 σε 6 μήνες), καθώς και η γενικευμένη χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 23 του μηνός ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, θα έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εκεί θα αξιολογηθεί η κατάσταση, βάσει και των νέων στοιχείων που αφορούν στη διάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Στο μεταξύ, χθες στην Ιταλία καταγράφηκαν 28.064 κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα 123 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 697.740 διαγνωστικά τεστ, το 4% εκ των οποίων ήταν θετικό. Στις ΜΕΘ βρίσκονται 953 ασθενείς με τον ιό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους υπάρχουν 7.576 ασθενείς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία οι μολύνσεις είναι 5.364.852 και 135.544 άνθρωποι έχουν αποβιώσει. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments