Αρχική Videos Εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, “βράζει” η Μόσχα!

Εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, “βράζει” η Μόσχα!

0

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η βίαιη απέλαση ουκρανών παιδιών από τη Μόσχα είναι έγκλημα πολέμου.

Εκτός από το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για την επίτροπό του για τα δικαιώματα των παιδιών, Μαρία Αλεξέεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, για την «παράνομη απέλαση» παιδιών της Ουκρανίας. Ο Πούτιν «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών)» και για «παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε σε δήλωση το δικαστήριο της Χάγης.

Σε απάντηση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε: «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ΠΟΥ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί…» καταλήγοντας με ένα emoji από χαρτί υγείας.
Η Μόσχα δεν έχει καμία υποχρέωση να αναγνωρίσει το « ένταλμα σύλληψης » του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θεωρούμε την ίδια την υπόθεση εξωφρενική και απαράδεκτη», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ένταλμα για υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου. «Η Ρωσία, όπως και πολλά άλλα κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου. Συνεπώς, η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί άκυρη οποιαδήποτε από τις ανακοινώσεις της από νομική άποψη.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments