Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Έχασαν το δίκιο τους!

Έχασαν το δίκιο τους!

0
18
Dodekanisos
Είναι νόμος και στο ποδόσφαιρο! Πώς επαναλαμβανόμενη σύμπτωση …δεν είναι σύμπτωση! Κάτι φταίει και αυτό που μπορεί να το διορθώσει δεν είναι άλλο από το ίδιο το άθλημα. Μονό του πρέπει να βρει τον δρόμο του και να ξεφύγει από εικόνες σαν την χθεσινή. Δυστυχώς για το νησί μας , για μια ακόμα φορά δικαιώνονται όλοι εκτός από τους παίκτες της Ροδίτικης ομάδας που προκαλώντας επεισόδια στα γκολ των αντιπάλων …και χάνουν το δίκιο τους με αυτό τον τρόπο.
Δυστυχώς η ευτυχώς πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλων εκείνων που πιστεύουν πώς με αυτόν τον τρόπο θα διεκδικήσουν το δίκιο τους που στην προκειμένη περίπτωση το χάνουν.
Για μια ακόμα φορά χθες στο Νιούπορτ αυτή την φορά έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους. Προκατάληψη πώς θα αδικηθούν και σκέψη όχι για παιχνίδι αλλά πώς θα φανούν εκείνοι οι δυνατοί στον αντίπαλο όχι στο γήπεδο αλλά με άλλα μέσα . Αυτά που τους προτρέπει να κάνουν.
-Η κακή νοοτροπία για ένα σπορ που στον τόπο μας έτσι με αυτό τον τρόπο χάνει τον τίτλο του βασιλιά. Κι αν είναι μπροστά στους παραδοσιακά ποδοσφαιρικούς Άγγλους να ευτελίζονται τα υπόλοιπα εξήντα μέλη της αποστολής από τον κάθε λογής εκτροχιασμένο Άγγλο που είδε το Jersey να νικάει με 2-0 την Ρόδο που μέχρι το  72΄ηταν πολύ καλή μέσα στο γήπεδο και δέχθηκε  το πρώτο γκολ πάλι από λάθος του διαιτητή.
Ακόμα κι αν θέλει να φωνάξει η ομάδα του νησιού μας για τα όποια διαιτητικά λάθη χάνει το δίκιο της από τις δυο κόκκινες κάρτες αλλά και τους λόγους που τις είδαν οι Παναγιώτης Μαθιός , Τηλέμαχος Πάττας.
-Ο ένας βγαίνει εκτός εαυτού από το γκολ που τρώει η ομάδα μας για το οποίο δεν τηρήθηκε φερ πλέη από το Jersey αλλά και δεν είδε ο διαιτητής τον τραυματισμό του γκολκίπερ Δημήτρη Καραγιάννη που ήταν πεσμένος στο έδαφος από ένα τράβηγμα κρατώντας το πόδι του. Στην περίπτωση αυτή
-Αν έχει την μπάλα παίκτης της ομάδας μας την πετάει εκτός αγωνιστικού χώρου για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα.
-Ο αντίπαλος αν θέλει θα βγάλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου
-Αλλά κι ο διαιτητής όταν πρόκειται για τραυματισμό τερματοφύλακα διακόπτει το παιχνίδι.
Ας υποτεθεί πώς ο διαιτητής έκανε λάθος . Δεν αντιδρά ποτέ μια ομάδα η ένας ποδοσφαιριστής κατ αυτόν τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν τα βάζει με αυτόν που πέτυχε το γκολ του αντιπάλου . Οι διαμαρτυρίες χάθηκαν στο άδικο στην περίπτωση του Παναγιώτη Μαθιού που μετά αντιλαμβανόμενος το λάθος του ζήτησε συγνώμη από όλους και περισσότερο από τον προπονητή του Αντρέα Σταύρου που δεν του ταιριάζουν τέτοιες καταστάσεις σε καμία περίπτωση.
Στο 72΄η Ρόδος μένει με δέκα , το ματς διακόπτεται για επτά λεπτά και ξαναρχίζει με την ομάδα του νησιού μας να έχει δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αλλά να έχει χαθεί με την αποβολή του Μαθιού τα πολλά νευρά την κακή εικόνα και τον χλευασμό των Άγγλων η καλή εικόνα που είχε μέχρι το λεπτό αυτό.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …

Το έργο δεν τελείωσε όμως εδώ . Το ότι τιμωρήθηκε με αποβολή του Μαθιού η Ρόδος κι έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό το κατάλαβε μόνο ο Αντρέας Σταύρου και προσπάθησε να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ήρθε όμως το δεύτερο γκολ κι αυτή την φορά η αντίδραση του Τηλέμαχου Πάττα για να μεγαλώσει κι άλλο τον περίγελο των Άγγλων που έβλεπαν το Jersey να κερδίζει και την Ρόδο να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να παίζει ποδόσφαιρο .Στο 95΄ η Ρόδος παρά την καλή προσπάθεια του καραγιάννη δέχεται το δεύτερο γκολ κι αυτή την φορά ήταν ο Πάττας που έπρεπε να αντιδράσει. Φτύσιμο σε αντίπαλο υπό το βλέμμα του διαιτητή , κόκκινη κάρτα , η δεύτερη στο παιχνίδι σε παίκτη της Ρόδου που συμπλήρωσε τις τέσσερις σε δυο αγώνες!!!
Ο έλεγχος και του αγώνα αλλά και της αυτοπειθαρχίας της σοβαρότητας και της αγωνιστικής πειθαρχίας είχε χαθεί .
Μομφή πρέπει να αποδοθεί και στον διαιτητή αλλά…το όποιο δίκιο έχει κάποιος με αυτή την εικόνα το χάνει .
Και φτάσαμε στα χρώματα της εικόνας το μαύρο και το γκρίζο, στις αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών στις φραστικές επιθέσεις στην εξέδρα με ακατονόμαστες λέξεις και φυσικά κάτω από όλα αυτά στον χλευασμό των Άγγλων. Η αίσθηση του δίκαιου –όχι χθες αλλά εδώ και πολλές διοργανώσεις -έχει χαθεί . Και το Ροδίτικο ποδόσφαιρα θα χρειασθεί πολλή προσπάθεια για να το ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη τουλάχιστον σε ότι αφορά  τα Island games.
Από την άλλη πάλι οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου στο νησί μας αλλά και οι των island games θα πρέπει να ξεκινήσουν μια προσπάθεια προκειμένου να τελειώσει εδώ αυτή η Αγγλική Διαιτητική προκατάληψη που υπάρχει εδώ και τέσσερις διοργανώσεις για το Ροδίτικο ποδόσφαιρο .Το « σπρώξιμο» επιτέλους των σφυριγμάτων στον αντίπαλο της Ρόδου πρέπει επιτέλους να σταματήσει για να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες εικόνες. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειασθεί χρόνος….

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ…

Από την άλλη πλευρά τώρα πρέπει να σημειωθεί και κάτι άλλο:
-Ο Έλληνας όταν προκληθεί αντιδρά άσχημα. Κι αυτό συνέβη στην φάση του πρώτου γκολ. Ο Ανδρέας Σταύρου είδε μπροστά στον πάγκο του αντίπαλο ποδοσφαιριστή να κάνει χειρονομίες όχι μόνο στους παίκτες του αλλά και σε κείνον! Εκείνος κρατήθηκε αλλά οι παίκτες του όχι .Κι αυτό είναι που βλέπει το κάθε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Isle of Wight. Την πρόκληση στην οποία δεν θα πρέπει ποτέ να απαντά κάνεις αθλητής και κανενός σπορ. Γιατί η πρόκληση είναι αυτή που φαίνεται και ποτέ δεν σε δικαιώνει όσο άδικο κι αν ακούγεται αυτό…
Η Ρόδος είχε τέσσερις κόκκινες σε δυο παιχνίδια και άλλους τόσους τραυματίες και κανείς δεν  ξέρει με ποιες αγωνιστικές συνθήκες θα πάει να αντιμετωπίσει την Ισπανική Μινόρκα στις 19.30 ώρα Αγγλίας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ρόδος ήθελε ακόμα και την ισοπαλία σε αυτό το ματς . Και ήταν γι αυτό καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Δυνατή στην άμυνα με αλλαγές σ αυτήν και τον Γιάννη Καλημέρη να κάνει ξανά μεγάλο παιχνίδι αλλά αυτή την φορά στην θέση του αμυντικού μέσου και σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι διάδρομοι που οδηγούσαν στην περιοχή του πολύ καλού χθες Δημήτρη Καραγιάννη.
Η Ρόδος κατάφερε όχι μόνο να μην απειληθεί μέχρι το 72΄αλλά και να δείξει πώς θα διεκδικούσε τον αγώνα μέχρι το τέλος σε αντίθεση με το Jersey που είδε υπεροπτικά την δική μας ομάδα και με τους προπονητές τους να αφήνουν από την αρχή μέχρι τις αλλαγές τους τρεις από τους πιο καλούς τους παίκτες στον πάγκο. Μπήκαν και οι τρεις στο β΄ μερος κι από την στιγμή που συνέβη αυτό το Jersey απέκτησε ρυθμό και απείλησε τον Καραγιάννη  πετυχαίνονται δυο γκολ και παίρνοντας την νίκη που το καθιστά και πάλι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στα φετινά island games.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
9΄Το δυνατό σουτ του Πάττα θα φύγει άουτ
65΄Το σουτ του Μέρφι θα διώξει ο Καραγιάννης
70’ Ο Φλέτσερ θα μπλοκάρει το σουτ του Πάττα
72΄Ο Καραγιάννης διώχνει καλά τοποθετημένος το σουτ του Λιάτσον
76΄Ο Καλλαγκαν θα φύγει στην αντεπίθεση για το Jersey την στιγμή που ο Καραγιαννης είναι πεσμένος από τράβηγμα στην εστία του κρατώντας το πόδι του και σηκώνοντας το χέρι του  στον ρέφερι διαιτητής δεν διακόπτει το παιχνίδι κι ο Καλλαγκαν σουτάρει δυνατά και νικάει τον Καραγιάννη παρά την προσπάθεια του για να γίνει έτσι το 1-0. Με την επίτευξη του γκολ ο Μαθιός διαμαρτύρεται έντονα και χτυπάει τον σκόρερ του Jersey για να δει στην συνέχεια την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και να μείνει η Ρόδος με δέκα παίκτες .Ακολουθεί εκνευρισμός αλλά και κομφούζιο μεταξύ των παικτών με τους παίκτες της Ρόδου εκτός εαυτού
Το ματς ξανάρχισε μετά από επτάλεπτη διακοπή.
95’ Ο Γουάτσον θα σουτάρει δυνατά ο Καραγιάννης θα αποκρούσει ενστικτωδώς αλλά ο Λούκας από κοντά θα κάνει το 2-0. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Πάττα να φτύσει αντίπαλο και να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή .
Στον αγωνιστικό τομέα στην διάκριση έφτασαν οι Γιάννης Καλημέρης, Δημήτρης Καραγιάννης και Παντελής Αθανασίου . Από το Jersey πολύ καλοί ησαν οι Καλλαγκαν , Γουάτσον και Καννον
Οι ομάδες:
ΡΟΔΟΣ: Καραγιαννης, Π. Αθανασίου, Σιέχ, Κίτσος (72΄Λυριστης), Πομπού, Καλημέρης, Χαριτος (84΄Τανγκάεφ) , Σκόρπος, Μαθιός, Πάττας, Νικολός (64΄Δημητρόπουλος)
JERSEY :Φλέτσερ, Γκάθρι (55΄Ράσελ), Κάννον, Καμπελ,Αντρέ, Γουάτσον , Λούκας, Μάρτιν (69΄Σαντρυ), Ραϊντ (46΄Καλλιγκαν), Σκότ, Μερφι.

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments