Αρχική Επικαιρότητα Έβρος: Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή του φράχτη

Έβρος: Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή του φράχτη

1
Dodekanisos

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η ανέγερση της κατασκευής του φράχτη στην περιοχή του Έβρου. Όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε το «Open», ο φράχτης είναι απόλυτα έτοιμος. 

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με μία νέα ανθρωπιστική κρίση. Το γεγονός αυτό θα έχει και τεράστιο αντίκτυπο στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση θωρακίζει με φράχτη τα σύνορά της. 

Θυμίζουμε πως το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα. Λόγω της άνευ προηγουμένου επιδείνωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από το Ιράκ και την Συρία που είχε προκαλέσει το Ισλαμικό Κράτος.

Έξι χρόνια μετά η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο έναν παρόμοιο τύπου προσφυγικό κατακλυσμό, προσερχόμενο αυτή την φορά από το Αφγανιστάν. Για να μην πιαστεί στον «ύπνο» πάλι το κράτος προέβη σε θωράκιση των συνόρων του. 

Ειδικότερα η χώρα μας προχώρησε σε νέα ανέγερση φράχτη στον Έβρο. Το νέο τμήμα θα έχει μήκος 27 χλμ. και σε συνδυασμό με το παλιό θα φθάνει τα 40 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει η «kathimerini.gr» η κατασκευή του φράχτη έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ενώ έχει τελειώσει και η εγκατάσταση και λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης συνόρων. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] αφορά την ανέγερση του νέου φράχτη μήκους 27 χλμ. η κατασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί. Με την […]