Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ευαγγελία Παναή: Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα

Ευαγγελία Παναή: Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα

0
Dodekanisos

31 – 7 – 2017 Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, Ρόδος.

Σε ένα μόνο σημείο της συγκεκριμένης οδού, τέσσερις θέσεις στάθμευσης κατηλειμμένες αυθαίρετα από παρακείμενο γραφείο ενοικιαζομένων δικύκλων.

Εκτός του ότι ο δημόσιος χώρος στάθμευσης μετατρέπεται αυθαίρετα και παράνομα σε εκμεταλεύσιμο ιδιωτικό επαγγελματικό χώρο, ταυτοχρόνως, στερεί την συλλογικότητα, από τέσσερις πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, προσφέροντας παράλληλα ένα άσχημο θέαμα.

Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό, από κάθε είδους ασχήμια με θέσεις στάθμευσης και πεζοδρόμια κατηλειμμένα αυθαίρετα από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, από καρέκλες, διαφημιστικές πινακίδες καταστημάτων κλπ, κλπ….

Τόσον στην συγκεκριμένη οδό, όσον και στην οδό Παπανικολάου, όσον και σε ολόκληρη την περιοχή του Νιοχωριού, δηλαδή στην τουριστική βιτρίνα της πόλεως Ρόδου, είναι αμέτρητα αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Δήμος Ρόδου, Ελληνική Αστυνομία και Τροχαία, αποδείχθηκαν στην πράξη, ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματα αυτά, χρόνια τώρα, με το φαινόμενο να παρουσιάζει μάλιστα έξαρση αυξανόμενη εφέτος.

Επειδή οι Πολίτες και οι Τουρίστες ταλαιπωρούνται…
Επειδή όλα αυτά καθιστούν δύσκολη την ζωή των υγιών ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον των ηλικιωμώνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των μητέρων με καροτσάκια……
Επειδή όλα αυτά σημαίνουν πολύτιμες εργατοώρες, χαμένες σε αναζήτηση χώρων στάθμευσης….
Επειδή σημαίνουν επιπλέον ρύπανση και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Πόλης μας….
Επειδή η εικόνα της Ρόδου μας πλήττεται από τέτοια τριτοκοσμικά φαινόμενα….

Είναι επιτέλους καιρός, ο Δήμος Ρόδου μαζί με την Αστυνομία και την Τροχαία, να τα λύσουν άπαξ και δια παντός, χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς αντιμεταθέσεις ευθυνών από τον ένα στον άλλον!

Τον Πολίτη και την Πόλη, τους ενδιαφέρει η λύση και όχι οι όποιες δικαιολογίες, από όπου κι αν προέρχονται!

Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος – Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments