Αρχική Επικαιρότητα Eurostat: Στο 39% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Eurostat: Στο 39% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

0
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS
Dodekanisos

Έκθεση της Eurostat καταγράφει τραγικά ποσοστά για την Ελλάδα όσον αφορά στην ανεργία των νέων για τον Νοέμβριο του 2021. Συγκεκριμένα χώρα μας κατατάσσεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 39,1%!

Όπως αναφέρει η «avgi.gr», που επικαλείται τα στοιχεία της Eurostat, στο 13,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021. Ουσιαστικά πρόκειται για οριακή αύξηση από το 13,3% του Οκτωβρίου, έναντι 7,2% στην ευρωζώνη και 6,5% στην Ε.Ε..

Όσον αφορά την ανεργία στους νέους (κάτω των 25 ετών), το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη χώρα μας (39,1% τον Νοέμβριο από 32,8% τον Οκτώβριο). Σύμφωνα με την «efsyn.gr», το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες ήταν 9,7% και για τις γυναίκες 17,7% στην Ελλάδα. Στο σύνολο καταγράφηκαν 636.000 άνεργοι.

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην χώρα που κυβερνάει. Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post και τη δημοσιογράφο Lally Weymouth, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι «η ανεργία μειώνεται και οι νέοι Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα»

Ηλιόπουλος: «Ν.Δ. σημαίνει επισφάλεια και ανεργία»

Οι ανακοινώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος σχολίασε με tweet του: 

«Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την @EU_Eurostat σε ετήσια βάση, ήταν 52,4% το 2014. Το 2019 μειώθηκε σε 35,2%. Τον Νοέμβριο του 2021 ανέβηκε στο 39,1%. Επισφάλεια και ανεργία. Αυτό σημαίνει ΝΔ για τη νέα γενιά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments