Αρχική Εκτός συνόρων EURO: Το «καθήκον» της η Αγγλία, πέρασε και η Κροατία

EURO: Το «καθήκον» της η Αγγλία, πέρασε και η Κροατία

0
Πηγή φωτογραφίας: Reuters
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Η Αγγλία με γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 12′ επιβλήθηκε με 1-0 της Τσεχίας στο «Γουέμπλεϊ», τερμάτισε πρώτη στον Δ’ όμιλο με επτά βαθμούς και προκρίθηκε στους «16» του EURO. Εκεί αναμένεται να βρει το πρώτο μεγάλο εμπόδιο της στον δρόμο για την κορυφή, καθώς θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία (29 Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ»). Όποια δηλαδή τερματίσει δεύτερη στον επονομαζόμενο και όμιλο του «θανάτου» (ΣΤ’). 

Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για μόλις τρίτη φορά τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του (1996, 2012 & 2021). Με μόλις δύο γκολ ενεργητικό, αποτελεί την πιο χαμηλή επίθεση που τερμάτισε ποτέ πρώτη σε όμιλο του EURO.  

Πόδι «πινέλο», γκολ «ζωγραφιά». Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το αριστερό πόδι (ως πινέλο) του Λούκα Μόντριτς από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ (μία ζωγραφιά) της Κροατίας. Οι Κροάτες χωρίς να δυσκολευτούν επικράτησαν 3-1 της Σκωτίας, «έκλεισαν» θέση στην επόμενη φάση και μάλιστα πήραν το… καλό εισιτήριο (μετά την ήττα της Τσεχίας), αυτό της δεύτερης θέσης. Οι Κροάτες θα κοντραριστούν με τον δεύτερο του Ε’ ομίλου, στις 28/6 στην Κοπεγχάγη. Η Τσεχία, με τέσσερις βαθμούς, είναι στην ισοβαθμία με την Κροατία και περιμένει.

Για την «Χρβάτσκα» ο Βλάσιτς άνοιξε το σκορ στο 17′, για να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 42′ ο Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ. Και φτάσαμε στο 62ο λεπτό. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης εξαπέλυσε ένα τρομερό αριστερό σουτ με το εξωτερικό μέρος του ποδιού του για το 2-1 (ασίστ ο Κόβασιτς). Το κερασάκι στην τούρτα της νίκης πρόσθεσε στο 77′ ο Ιβάν Πέρισιτς με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μόντριτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. 

Στα ενδιαφέροντα στατιστικά, ο Λούκα Μόντριτς είναι πλέον ο νεότερος (22 ετών και 273 ημερών, κόντρα στην Αυστρία το 2008) και ο μεγαλύτερος (35 ετών και 286 ημερών σήμερα με την Σκωτία) σκόρερ της Κροατίας σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης είναι ο πρώτος Κροάτης που βρίσκει δίχτυα σε τρία διαφορετικά EURO (2008, 2016, 2021). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments