Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Στους «8» η Ισπανία εις βάρος της Κροατίας

EURO: Στους «8» η Ισπανία εις βάρος της Κροατίας

0
Πηγή φωτογραφίας: sport24.gr
Dodekanisos

Στο μέχρι στιγμής καλύτερο ματς του EURO κι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στη διοργάνωση, η Ισπανία επιβλήθηκε 5-3 στην παράταση (3-3 ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια) της αξιόμαχης Κροατίας! 

Η Ισπανία βρέθηκε από την «κόλαση» στον «παράδεισο» και το ανάποδο. Συγκεκριμένα μόλις στο 20′ ο Πέδρι σημείωσε το πιο απίθανο αυτογκόλ στο EURO για το 1-0 της Κροατίας. Παρόλα αυτά οι Ισπανοί είχαν ισοφαρίσει μέχρι το ημίχρονο σε 1-1 με τον Σαράμπια στο 38′. 

Στην συνέχεια, πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (57′) η «φούριας ρόχας» έγραψε το 1-2 με κεφαλιά του Αθπιλικουέτα (ασίστ του Φεράν Τόρες). Στο 77ο λεπτό οι ρόλοι άλλαξαν ο Τόρες από δημιουργός έγινε εκτελεστής γράφοντας το 1-3 από ασίστ του Αθπιλικουέτα. 

Στα τελευταία λεπτά όλα έδειχναν πως η Ισπανία είχε «καθαρίσει», καθώς η πρόκριση φαινόταν «τελειωμένη». Αμ δε! Οι Κροάτες βγήκαν στην επίθεση, μείωσαν στο 85′ με τον Όρσιτς και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μάριο Πάσαλιτς έκαναν το απίθανο και έστειλαν το ματς στην παράταση (3-3)!

Στον επιπλέον χρόνο ο Ουνάι Σιμόν νίκησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Πάσαλιτς, για να ακολουθήσουν δύο γκολ από τους Ισπανούς, στο 100′ με άπιαστο σουτ του Άλβαρο Μοράτα και ακολούθως ο Μίκελ Οϊαρθάμπαλ έγραψε το 3-5, στα οποία δεν είχαν απάντηση οι Κροάτες. 

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα περιμένει την αναμέτρηση που ακολουθεί στο Βουκουρέστι (22:00) ανάμεσα στην Γαλλία και στην Ελβετία, προκειμένου να μάθει την αντίπαλό της στον προημιτελικό της Αγίας Πετρούπολης (2/07).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74΄ Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα Σαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79΄ Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79΄ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46΄ Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67΄ Όρσιτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71΄ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77΄ Άλμπα), Μπουσκέτς (101΄ Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (78΄ Ρουίθ), Σαράμπια (71΄ Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88΄ Ογιαρθάμπαλ)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments