Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία!

EURO: Στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία!

1
Πηγή: sport24.gr
Dodekanisos

Στον τελικό του EURO για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν 2-1 στην παράταση την Δανία. Την Κυριακή (11/7) θα διεκδικήσουν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στην Ιταλία! 

Συγκεκριμένα χάρη σε γκολ του Κέιν στο 104′ κι αφού ο Σμάιχελ απέκρουσε πρώτα το πέναλτι του, επικράτησαν 2-1 των Δανών. Οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ στο 30ο λεπτό. Ήταν το δεύτερο γκολ του Δανού μέσου της Σαμπντόρια στο τουρνουά, με το οποίο παραβίασε για πρώτη φορά στο τουρνουά την εστία των Άγγλων. Όμως οι Άγγλοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 39ο λεπτό με αυτογκόλ του Κιάερ. Το τελικό σκορ έγραψε στο 104′ ο Κέιν ύστερα από αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Σμάιχελ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά στην επαναφορά νικήθηκε από τον Άγγλο. 

Σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια!

Η Αγγλία «ξόρκισε την κατάρα» των αποκλεισμών. Συγκεκριμένα μετρούσε τέσσερις αποκλεισμούς σε ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 1990 και 2018, EURO του 1968 και 1996). Πλέον έχει ραντεβού με την ιστορία. Για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια (1966) προκρίθηκε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. 

Ο «ήρωας» Χάρι Κέιν

Όσον αφορά τον Κέιν, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του κόντρα στον Σμάιχελ. Με το αποψινό έφτασε τα 15! Παράλληλα, χρειάζεται άλλο ένα γκολ, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ των «τριών λιονταριών» σε μεγάλη διοργάνωση, έχοντας σκοράρει δέκα φορές σε 16 ματς, όσες και ο Γκάρι Λίνεκερ.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69′ Γκρίλις – 105′ Τρίπιερ), Ράις (95′ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95′ Φόντεν), Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105′ Βιντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88′ Γιένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67′ Νέργκαρντ), Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Η Αγγλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε …. Όπως επίσης και για πρώτη φορά μετά το 1966 σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.  […]