Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Στα προημιτελικά μετά κόπων και βασάνων η Ιταλία

EURO: Στα προημιτελικά μετά κόπων και βασάνων η Ιταλία

0
Πηγή φωτογραφίας: sport24.gr
Dodekanisos

Η Ιταλία κέρδισε στην παράταση 2-1 (0-0 κανονική διάρκεια) την Αυστρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO. Με Βέλγιο ή Πορτογαλία στην συνέχεια η «σκουάντρα ατζούρα». 

Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Ιταλία

Η Ιταλία κατακλύστηκε από άγχος κόντρα στην μαχητική Αυστρία, η οποία βρήκε πρώτη γκολ με τον Αρναούτοβιτς αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην συνέχεια, ο Φεντερίκο Κιέζα σαν από «μηχανής» θεός της έδωσε το φιλί της ζωής και τη νίκη με 2-1 στην παράταση στο γήπεδο «Γουέμπλεϊ».

Το ιστορικό αήττητο σερί των Ιταλών 

Στα 31 ματς διεύρυνε το αήττητο σερί της η «σκουάντρα ατζούρα», κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ για το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι! 

Φεντερίκο Κιέζα όπως ο Ενρίκο Κιέζα

Ο νεαρός επιθετικός της Γιουβέντους πέτυχε «μαγικό» γκολ στο 97ο λεπτό, για να διπλασιάσει το προβάδισμα υπέρ των Ιταλών ο Ματέο Πεσίνα στο 105′. Αν μη τι άλλο μεγάλη πρόκριση για την Ιταλία και «πικρός» αποκλεισμός για την Αυστρία που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Σάσα Καλάιτζιτς στο 114′ στο τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φεντερίκο Κιέζα σκόραρε για την Ιταλία σε EURO, όπως είχε κάνει και ο πατέρας του Ενρίκο Κιέζα στο EURO του 1996! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68′ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68′ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84′ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84′ Μπελότι), Ινσίνιε (108′ Κριστάντε)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ (114′ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Ξ. Σλάγκερ (106′ Γκρέγκοριτς), Γκρίλιτς (106′ Σάουμπ), Λάιμερ (114′ Ιλσάνκερ), Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (90′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς (97′ Κάλαϊτζιτς)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments