Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Στα ημιτελικά η Ισπανία 3-1 στα πέναλτι την Ελβετία

EURO: Στα ημιτελικά η Ισπανία 3-1 στα πέναλτι την Ελβετία

2
Dodekanisos

Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους “4” του EURO. Έπειτα από την ισοπαλία με 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, επικράτησε 3-1 της Ελβετίας στα πέναλτι. 

Οι “φούριας ρόχας” προηγήθηκαν στο σκορ στο όγδοο λεπτό έπειτα από αυτογκόλ του Ζακάρια. Όμως οι Ελβετοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 68′ με τον Σακίρι. Στο 77′ ο Φρόιλερ αντίκρισε κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα τους Ελβετούς. Σε κανονική διάρκεια και παράταση δεν άλλαξε κάτι και παρέμεινε το 1-1. 

Έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Μπούσκετς αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση. Στην συνέχεια Γκαβράνοβιτς (Ελβετία) και Όλμο (Ισπανία) ευστόχησαν στις δικές τους εκτελέσεις για το 1-1. Ρόντρι και Ακάντζι με την σειρά τους αστόχησαν. Στην συνέχεια ο Μορένο έγραψε το 2-1, ο Βάργκας αστόχησε για την Ελβετία και ο Οργιαθάμπαλ νίκησε τον Σόμερ για το τελικό 3-1. 

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βιντμέρ (100′ Εμπαμπού), Ζακάρια (101′ Σερ), Φρόιλερ, Ζουμπέρ (90+2′ Φάσναχτ), Σακίρι (81′ Σο), Σεφέροβιτς (82′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (23′ Ρ. Βάργκας)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες (113′ Τιάγκο), Άλμπα, Κόκε (90+2′ Μ. Γιορέντε), Μπουσκέτς, Πέδρι (119′ Ρόδρι), Σαράμπια (46′ Όλμο), Μοράτα (54′ Μορένο), Φ. Τόρες (91′ Οϊαρθάμπαλ)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Θυμίζουμε πως η Ισπανία πήρε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του….  […]

trackback

[…] στο ματς Ισπανία – Ελβετία οι «φούριας ρόχας» άνοιξαν το σκορ χάρη στο αυτογκόλ […]