Αρχική Αθλητικά νέα EURO: O Ολλανδός Björn Kuipers διαιτητής του τελικού

EURO: O Ολλανδός Björn Kuipers διαιτητής του τελικού

0
Πηγή: Marca.com
Dodekanisos

Η UEFA όρισε τον Ολλανδό Björn Kuipers να διαιτητεύσει τον Κυριακάτικο (11/07, 22:00, ANT1) τελικό του EURO. Θυμίζουμε πως στον τελικό πέρασαν Αγγλία και Ιταλία και θα αγωνιστούν στο «Γουέμπλεϊ» της Αγγλίας. 

Ποιοι συμπληρώνουν τον Ολλανδό;

Όσον αφορά τους βοηθούς του Ολλανδού, ορίστηκαν δύο συμπατριώτες του ο Sander van Roekel και ο Erwin Zeinstra. Τέταρτος ορίστηκε ο Ισπανός Carlos Del Cerro Grande. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Bastian Dankert. Βοηθοί VAR θα είναι ο Ολλανδός Pol van Boekel και οι Γερμανοί Christian Gittelmann και Marco Fritz. Αναπληρωτής βοηθός VAR είναι ο Juan Carlos Yuste Jiménez. 

Διεθνής από το 2006 ο Kuipers

Ο 48χρονος είναι Διεθνής διαιτητής από το 2006 και μάλιστα θα είναι ο πρώτος Ολλανδός ρέφερι που θα διαιτητεύσει τελικό EURO. Μάλιστα αποτέλεσε μέλος αποστολής των διαιτητών σε δύο προηγούμενα EURO (2012, 2016) και σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014 και 2018). 

Έβδομος τελικός του σε διοργάνωση της UEFA

Για τον Kuipers αυτός θα είναι ο έβδομος τελικός του σε διοργάνωση της UEFA. Συγκεκριμένα ο Ολλανδός έχει διαιτητεύσει τέσσερις τελικούς κύριων διοργανώσεων της UEFA. Πρόκειται για δύο τελικούς Europa League (2013, 2018) έναν Champions League (2014) και ένα UEFA Super Cup (2011). Οι άλλοι δύο τελικοί αφορούν έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και έναν U-17. 

Η πορεία του στο τωρινό EURO

Ο Kuipers είχε οριστεί σε τρία παιχνίδια για το τωρινό EURO. Εκ των οποίων τα δύο για τη φάση των ομίλων. Συγκεκριμένα ήταν διαιτητής στην νίκη του Βελγίου με τη Δανία (2-1) και στη νίκη  της Ισπανίας κόντρα στη Σλοβακία (5-0).

Στα νοκ άουτ είχε οριστεί στο ματς της Δανίας με την Τσεχία (2-1) για την προημιτελική φάση, ενώ ήταν τέταρτος διαιτητής, στη νίκη της Αγγλίας με την Κροατία (1-0) για τη φάση των ομίλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments