Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Με περίπατο και ρεκόρ στα ημιτελικά η Αγγλία

EURO: Με περίπατο και ρεκόρ στα ημιτελικά η Αγγλία

0
Πηγή: protothema.gr
Dodekanisos

Η Αγγλία νίκησε 4-0 την Ουκρανία στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του EURO. Το 4-0 πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Αγγλίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Τα «τρία λιοντάρια» «διέλυσαν» 4-0 την Ουκρανία χάρη στα γκολ των Χάρι Κέιν (4′, 50′), Χάρι Μαγκουάιρ (46′), Τζόρνταν Χέντερσον (63′) και θα αγωνιστούν στις 7 Ιουλίου με τη Δανία στο «Γουέμπλεϊ», για μία θέση στον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έφτασε για τρίτη φορά στα ημιτελικά του EURO. Η πρώτη ήταν το 1968 στην Ιταλία όπου οι Άγγλοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση (νίκη 2-0 τη Σοβιετική Ένωση). Ενώ το 1996 μοιράστηκαν την τρίτη θέση με την Γαλλία.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τον Άλαν Σίρερ στα εννιά γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις. Πλέον καταδιώκει τον Γκάρι Λίνεκερ, που με δέκα τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας στη σχετική λίστα.

Διατηρώντας το «μηδέν» παθητικό για πέντε συνεχείς αγώνες στην τελική φάση του EURO οι Άγγλοι ισοφάρισαν το ρεκόρ που κατείχε η Εθνική Ιταλίας, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Επιπλέον η Αγγλία έχει κρατήσει επτά διαδοχικά ματς δίχως να δεχθεί γκολ (662 λεπτά) για πρώτη φορά στην Ιστορία της. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Άντρι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ (36΄ Τσιγκάνκοφ), Ματβιγένκο, Καραβάεφ, Σίντορτσουκ (64΄ Μακαρένκο), Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65΄ Τρίπιερ), Φίλιπς (65΄ Μπέλινγχαμ), Ράις (57΄ Χέντερσον), Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ (65΄ Ράσφορντ), Κέιν (73΄ Κάλβερτ-Λιούιν).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments