Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Η Τσεχία απέκλεισε την Ολλανδία

EURO: Η Τσεχία απέκλεισε την Ολλανδία

0
Πηγή φωτογραφίας: protothema
Dodekanisos

Η Τσεχία νίκησε 2-0 την Ολλανδία στην «Πούσκας Αρένα» στην φάση των «16» και προκρίθηκε στα προημιτελικά! Στο Μπακού την περιμένει η Δανία το προσεχές Σάββατο (3/07, ώρα 19:00). 

Η πρώτη μεγάλη «βόμβα» στην φετινή διοργάνωση έσκασε. Συγκεκριμένα η Τσεχία χάρη στα γκολ των Τομάς Χόλες (68′) και το τέταρτο γκολ στο EURO του Πάτρικ Σικ στο 80′ επιβλήθηκε 2-0 των «οράνιε», τους οποίους έστειλε πρόωρα σπίτι τους!

Η αποβολή που έκρινε τον αγώνα

Εν πολλοίς το ματς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ματίας Ντε Λιχτ. Ο 21χρονος αμυντικός της Γιουβέντους αποβλήθηκε στην 30ή του συμμετοχή με το εθνόσημο της Ολλανδίας (ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «οράνιε» που έφτασε σε αυτό τον αριθμό) και έμελλε να εξελιχθεί σε «μοιραίο» για τους «ιπτάμενους» Ολλανδούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη κόκκινη κάρτα για τους Ολλανδούς σε διοργανώσεις EURO.  

Μηδέν σουτ στην εστία ύστερα από το 2013! 

Η Ολλανδία από το 2013 και μετά αγωνίστηκε σε 89 ματς Διεθνών διοργανώσεων (EURO & Μουντιάλ). Στην σημερινή ήττα από τους Τσέχους κατόρθωσαν να μην καταγράψουν ούτε μία τελική εντός στόχου. 

Χρειάζεται δύο γκολ για να ξεπεράσει τον Μίλαν Μπάρος ο Πάτρικ Σικ

Ο Μίλαν Μπάρος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Τσεχίας. Έχοντας μία σπουδαία καριέρα (Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Λυών, Γαλατασαράι) πλέον στα 39 του χρόνια αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. 

Όσον αφορά την εθνική Τσεχίας ο Μίλαν Μπάρος μέτρησε 93 συμμετοχές και 41 γκολ. Είναι ο μόνος Τσέχος με πέντε γκολ σε EURO. Ο Πάτρικ Σικ με τέσσερα χρειάζεται δύο γκολ για να τον αφήσει πίσω του. Ο νεαρός επιθετικός της Λεβερκούζεν σε 30 συμμετοχές έχει σημειώσει 15 γκολ, έξι περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο από τότε που έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο. 

Τομάς Χόλες ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς

 

Ο 28χρονος δεξιός μπακ της Σλάβια Πράγας αναδείχθηκε σε MVP της αναμέτρησης. Μάλιστα είναι ο πρώτος Τσέχος ποδοσφαιριστής που σκόραρε και μοίρασε ασίστ, μετά τους Γιαν Kόλλερ και τον Μίλαν Μπάρος που το πέτυχαν το 2004 κόντρα σε ποιον άλλο; Την Ολλανδία! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81′ Τίμπερ), Ντάμφρις, Φ. ντε Γιονγκ, Ντε Ρον (73′ Βέχορστ), Φαν Άανχολτ (81′ Μπέρχαους), Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ, Μάλεν (57′ Πρόμες)

ΤΣΕΧΙΑ (Γιοάροσλαβ Σιλχάβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Σέβτσικ (85′ Χλόζεκ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (79′ Γιάνκτο), Χόλες (85′ Κραλ), Μπάρακ, Σικ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments