Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Η Ελβετία νίκησε στα πέναλτι την Γαλλία και πήρε ιστορική πρόκριση...

EURO: Η Ελβετία νίκησε στα πέναλτι την Γαλλία και πήρε ιστορική πρόκριση στους «8»

0
Πηγή φωτογραφίας: swiftheadline.com
Dodekanisos

Σε ένα ματς που δεν έλεγε να τελειώσει, ο Γιαν Ζόμερ απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Εμπαπέ και με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι η Ελβετία επικράτησε της Γαλλίας παίρνοντας «ιστορική» πρόκριση στα προημιτελικά! Ο κανονικός αγώνας κι η παράταση έληξαν με 3-3, με τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν στο 90+1′.

Από την «κόλαση» στον «παράδεισο» και το αντίστροφο

«FOOTBALL, BLOODY HELL». Αυτή την ατάκα είχε χρησιμοποιήσει ο Σιρ Άλεξ Φέργκιουσον το μακρινό 1999, για να περιγράψει την απίστευτη ανατροπή (από 0-1 σε 2-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του τότε UEFA Champions League. 

Στο σήμερα, η Ελβετία βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 1-0 στο 15ο λεπτό και στην συνέχεια να χάνει με 1-3 στο 75′. Παρόλα αυτά παρά, το χαμένο πέναλτι στο 55′ του Ροντρίγκεζ (το απέκρουσε ο Γιορίς), με κατάθεση «ψυχής» στον αγωνιστικό χώρο, μείωσαν στο 81′ με τον Σεφέροβιτς και τελικά ισοφάρισαν σε 3-3 με γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 90+1′, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Για τους «τρικολόρ» σκόραρε δύο γκολ ο Μπενζεμά (57′ και 59′) και ο Πογκμπά στο 75′ με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Σόμερ.

Πέντε στα πέντε στα πέναλτι για την Ελβετία – «Μοιραίος» ο Εμπαπέ! 

Στο επιπλέον μισάωρο δεν άλλαξε κάτι και κατά συνέπεια «οδηγηθήκαμε» στην διαδικασία των πέναλτι. Οι Ελβετοί με απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι (πέντε στα πέντε) και με τον Σόμερ να αποκρούσει την τελευταία εκτέλεση του Κιλιάν Εμπαπέ, ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ έδωσε «ιστορική» πρόκριση στους «8» του EURO στην Ελβετία, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Για πρώτη φορά έπειτα από 67 χρόνια

Η πρόκριση της Ελβετίας είναι πέρα για πέρα ιστορική και αυτό διότι πρόκειται για την πρώτη της πρόκριση σε προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης ύστερα από 67 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Βαράν, Λενγκλέ (46΄ Κομάν – 111΄ Τιράμ), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν (88΄ Σισοκό), Μπενζεμά (94΄ Ζιρού), Μπαπέ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (86΄ Μεχμέντι), Ακάνζι, Ελβέντι, Βίντμερ (73΄ Μπαμπού), Φρόλιερ, Τσάκα, Ζούμπερ (77΄ Φάσναχτ), Σακίρι (73΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79΄ Βάργκας), Σεφέροβιτς (97΄ Σερ).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments