Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Football’s coming home – Η Αγγλία απέκλεισε την Γερμανία!

EURO: Football’s coming home – Η Αγγλία απέκλεισε την Γερμανία!

0
Πηγή φωτογραφίας: sport24.gr
Dodekanisos

Στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της, η Αγγλία νίκησε 2-0 την Γερμανία στο «Γουέμπλεϊ» με σκόρερ τους Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Χάρι Κέιν και προκρίθηκε στους «8» του EURO. Με Ουκρανία ή Σουηδία στα προημιτελικά οι Άγγλοι! 

Παρουσία 45.000 θεατών στον «ναό» του ποδοσφαίρου το «Γουέμπλεϊ» η Αγγλία «γονάτισε» την Γερμανία με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO! Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, οι Άγγλοι «χτύπησαν» στο 75′ με τον Στέρλινγκ και τον Κέιν στο 86′. Για τον Στέρλινγκ ήταν το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση και το 15ο στα τελευταία 20 ματς με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

Τα «πάντσερ», απώλεσαν πολλές κλασικές ευκαιρίες στο ματς, με τον Βέρνερ στο πρώτο μέρος και τον Χάβερτς στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (ο Πίκφορντ κράτησε το «μηδέν» και στις δύο περιπτώσεις), έχασαν ανεπανάληπτο τετ -α- τετ μετά το προβάδισμα των «τριών λιονταριών» για να ισοφαρίσουν, όταν ο Μίλερ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πίκφορντ, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. 

Τελικά ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86′ (από σέντρα του Γκρίλις) έδωσε την χαριστική «βολή»  στα «πάντσερ», με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά!

Οι Άγγλοι -επιτέλους- τα κατάφεραν! Κέρδισαν έναν νοκ-άουτ αγώνα κόντρα στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Μουντιάλ το 1966 όταν και είχαν επικρατήσει 4-2 και είχαν πανηγυρίσει το μοναδικό τρόπαιο της ιστορίας τους! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87΄ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88΄ Σανέ), Μίλερ (90΄+2 Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69΄ Γκνάμπρι)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments