Αρχική Εκτός συνόρων EURO: Χέρι – χέρι στους «16» Γαλλία και Πορτογαλία, τις ακολούθησε η...

EURO: Χέρι – χέρι στους «16» Γαλλία και Πορτογαλία, τις ακολούθησε η Γερμανία

0
Πηγή φωτογραφίας: tsn.ca
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Τόσο το Πορτογαλία – Γαλλία όσο και το Γερμανία – Γαλλία τελείωσαν στην ισοπαλία με 2-2 και κάπως έτσι η Γαλλία (όντας πρώτη), η Πορτογαλία (τρίτη θέση) και η Γερμανία (δεύτερη θέση), προκρίθηκαν στις «16» καλύτερες ομάδες του EURO. Ρέκορντμαν Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ αμφότεροι με 109 γκολ με την εθνική του Ιράν και της Πορτογαλίας αντίστοιχα. 

ΑΠΟΔΕΙΧΗΘΚΕ ΒΟΛΙΚΗ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ «ΤΡΙΚΟΛΟΡ» ΚΑΙ «ΙΒΗΡΕΣ»

Ο ΣΤ’ όμιλος ή αλλιώς ο όμιλος του «θανάτου» ήταν όνομα και πράγμα. Ένας όμιλος «φωτιά». Αρχικά, Γαλλία και Πορτογαλία προσέφεραν σκορ και ωραίο θέαμα στην μεταξύ τους κόντρα σε ένα χορταστικό 2-2 (31′ πεν., 60′ πεν. Ρονάλντο – 45’+1 πεν., 47′ Μπενζεμά). Η ισοπαλία δεν δυσαρέστησε καμία από τις δύο, καθώς σε συνδυασμό με το 2-2 της Γερμανίας με την Ουγγαρία προκρίθηκαν αμφότερες στην επόμενη φάση. Η μεν «τρικολόρ» κατέλαβαν την πρώτη θέση και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος την τρίτη θέση. Οι «μπλε» θα διασταυρωθούν με την Ελβετία στην «Αρένα Νατσιονάλα» του Βουκουρεστίου τη Δευτέρα (28/6 στις 22:00), ενώ οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης την Κυριακή (27/6 στις 22:00).

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ «ΠΑΡΩΝ» ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Πηγή φωτογραφίας: eurosport

Η Γερμανία απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Το γκολ του Λέον Γκορέτσκα στο 84′ «γλίτωσε» τα «πάντσερ» τόσο να αποφύγουν την ήττα κόντρα στους Ούγγρους όσο κι από ένα ανεπανάληπτο «κάζο» αποκλεισμού από την φάση των ομίλων του EURO.

Ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου αποδείχθηκε «από μηχανής» θεός  (εισήλθε ως αλλαγή) και στο 84ό λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 ανεβάζοντας την «νάτιοναλμανσαφτ» από την «κόλαση» της τέταρτης θέσης, στον «παράδεισο» της δεύτερης (και πάνω στην Αγγλία στην επόμενη φάση την Τρίτη 28/6 στις 19:00 στο «Γουέμπλεϊ»). Παράλληλα άφησε εκτός συνέχειας τους εξαιρετικούς «Μαγυάρους» με την πικρή γεύση του αποκλεισμού.

Δύο φορές προηγήθηκε η Ουγγαρία με τους Άνταμ Σάλαϊ (στο 11ο λεπτό) και Άντρας Σέφερ, ισάριθμες φορές βρήκε «απαντήσεις» η Γερμανία με τους Κάι Χάβερτς στο 66′ και τον «λυτρωτή Λέον Γκορέτσκα στο 84′.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments