Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Αξιοσημείωτα στατιστικά από το Αγγλία-Δανία

EURO: Αξιοσημείωτα στατιστικά από το Αγγλία-Δανία

0
Πηγή: standard.co.uk
Dodekanisos

Την προσεχή Τετάρτη η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Δανία στο «Γουέμπλεϊ» με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό του EURO. Η έγκυρη Γαλλική ιστοσελίδα «L’Équipe» δημοσίευσε ενδιαφέροντα στατιστικά για το συγκεκριμένο ματς

Μία νίκη η Αγγλία στις έξι τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις κόντρα στη Δανία 

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι επίσημα ματς κόντρα στην Δανία. Την ίδια στιγμή οι Σκανδιναβοί μετρούν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η νίκη της Αγγλίας ήταν ένα 3-0 στην φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.  

36 ματς χωρίς καν να έχει παίξει στον τελικό 

Η Αγγλία είναι το έθνος που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (36) χωρίς καν να έχει φτάσει στον τελικό. 

Ο «φορμαρισμένος» Χάρι Κέιν

Επιπλέον ο Χάρι Κέιν έχει συμμετοχή σε 27 γκολ στις τελευταίες 26 εμφανίσεις του με την Αγγλία (18 γκολ και εννιά ασίστ). 

Επτά συναντήσεις στο «Γουέμπλεϊ» κοινός παράγοντας το 1-0!

Αυτή θα είναι η όγδοη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ». Οι προηγούμενες επτά συναντήσεις τους έληξαν όλες με 1-0! Η Αγγλία κέρδισε τις πέντε έναντι δύο των Δανών.

Η συνολική παράδοση είναι υπέρ των «λιονταριών»

Συνολικά σε 12 Διεθνείς αναμετρήσεις οι Άγγλοι έχουν 12 νίκες έναντι τεσσάρων των Δανών. Πέντε ματς έληξαν στην ισοπαλία. Τα γκολ είναι 36-20 υπέρ των Άγγλων.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση βρήκε νικήτρια την Δανία

Στην πιο πρόσφατη συνάντηση τους στο «Γουέμπλεϊ», η Δανία είχε νικήσει με 0-1. Ήταν για τον τέταρτο όμιλο του UEFA Nations League και συγκεκριμένα για την τέταρτη αγωνιστική (14/10/20). Το γκολ για τους Σκανδιναβούς είχε σημειώσει από το σημείο του πέναλτι ο Κρίστιαν Έρικσεν. Μάλιστα οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννιά παίκτες λόγω αποβολής των Χάρι Μακγουάιρ (31′) και Ρις Τζέιμς (90+4′). 

Το άστρο του Κάσπερ Ντόλμπεργκ

Τέλος, μόνο οι παλαίμαχοι Preben Elkjær Larsen (τέσσερα) και Jon Dahl Tomasson (τέσσερα) έχουν πετύχει περισσότερα γκολ για την Εθνική Δανίας σε Διεθνή διοργάνωση από τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ (τρία).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments