Αρχική Αθλητικά νέα EURO 2004: Πως υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ το έπος της Ελλάδας;

EURO 2004: Πως υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ το έπος της Ελλάδας;

0
Πηγή: makthes.gr
Dodekanisos

Η 4η Ιουλίου έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη των περισσότερων Ελλήνων. Αυτή η ημερομηνία μας θυμίζει το πιο «γλυκό» καλοκαίρι. Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια το «πειρατικό» του Ότο Ρεχάγκελ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Στον τελικό η Εθνική ομάδα Ελλάδας είχε επικρατήσει με 1-0 της «οικοδέσποινας» Πορτογαλίας στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν γραφτεί. Όμως πως υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ τον θρίαμβο της Ελλάδας; 

«Και ο νικητής είναι η Ελλάδα» 

«Και ο νικητής είναι η Ελλάδα. Η Εθνική μας ηττήθηκε στο Στάδιο του Φωτός. Το γκολ πέτυχε ο Χαριστέας, μετά το πρώτο και μοναδικό κόρνερ της στον αγώνα. Τώρα έφθασε η στιγμή που το πάρτι δίνει τη θέση του στη θλίψη, σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, όπου λίγοι θα στοιχημάτιζαν τα χρήματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Record. Ταυτόχρονα η Α’ Bola σχολίασε: «Η ψευδαίσθηση χάθηκε απόψε. Στο τέλος του Euro 2004. Ο Χαριστέας στο 57ο λεπτό ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, που ανέβασε την ελληνική ομάδα στον Όλυμπο των νικητών και γκρέμισε τις προσδοκίες των Πορτογάλων». Αυτά ήταν τα λόγια των δύο κορυφαίων εφημερίδων της Πορτογαλίας. 

Το πρωτοσέλιδο της πορτογαλικής Record μετά τον τελικό της 4ης Ιουλίου 2004. Πηγή: newsbomb.gr

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια και από τα υπόλοιπα ξένα ΜΜΕ για τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας  

REUTERS: «Η Ελλάδα άφησε αναίσθητη την Πορτογαλία. Η απίστευτη Οδύσσεια του Euro 2004 ολοκληρώθηκε με τη νίκη 1-0 επί των διοργανωτών Πορτογάλων. Οι Έλληνες επέδειξαν εκπληκτική αμυντική ικανότητα και έφτασαν πιο ψηλά από ό,τι είχαν ονειρευτεί και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί τους».

Deutsche Presse-Agentur (γερμανικό πρακτορείο): «Η Ελλάδα σόκαρε την Πορτογαλία και ολόκληρο τον κόσμο. Η ομάδα που έδινε 80-1 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, νικώντας 1-0 την Πορτογαλία στον τελικό του Euro 2004».

AFP (γαλλικό πρακτορείο): «Η Ελλάδα υπέταξε την Πορτογαλία, σε έναν ομηρικό θρίαμβο. Οι Έλληνες έγραψαν την Κυριακή το τελευταίο κεφάλαιο της ομηρικής περιπέτειάς τους, κατακτώντας ενάντια σε όλα τα προγνωστικά τον τίτλο στο Euro 2004».

ANSA (ιταλικό πρακτορείο): «Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Χαριστέας τιμώρησε τους Πορτογάλους στο σπίτι τους. Στέρησε από τον Σκολάρι τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά από αυτόν του Μουντιάλ με τη Βραζιλία».

BBC: «Η Ελλάδα νίκησε τους διοργανωτές στον τελικό προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

SKY SPORTS:«Η Ελλάδα πήρε το ευρωπαϊκό στέμμα. Τo αουτσάιντερ είναι οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης».

CNN: «Η Ελλάδα κέρδισε το Euro 2004. Η κεφαλιά του Χαριστέα οδήγησε τους Έλληνες στο μεγαλύτερο σοκ όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου»

MARCA (Ισπανία): «Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα. Η Ελλάδα απέναντι σε όλα τα προγνωστικά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

HURRIYET (Τουρκία):«Το EURO 2004 ξεκίνησε με έκπληξη, τελείωσε με έκπληξη. Η γείτονας έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

EL MUNDO (Ισπανία): «Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της».

L`EQUIPE (Γαλλία):«Grecissima. Η Ελλάδα είναι πραγματικά η πιο δυνατή. Πέρασαν την Πορτογαλία δύο φορές, τη Γαλλία και την Τσεχία, απέκλεισαν και την Ισπανία. Είναι οι βασιλιάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας».

GAZZETTA DELLO SPORT (Ιταλία): «Η Ελλάδα μύθος της Ευρώπης. Η Εθνική του Ρεχάγκελ ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας».

FANATIK (Τουρκία): «Η Ευρώπη υποκλίνεται στην Ελλάδα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments