Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Ευ Αγωνίζεσθαι» ·είναι σύστημα αξιών

«Ευ Αγωνίζεσθαι» ·είναι σύστημα αξιών

0
fragkakis_aggelos
Dodekanisos
Δημόσια έγγραφη τοποθέτηση (η οποία εκπροωπεί τους αθλητές και το δ.σ) για την φάση του αγώνα με τον Εθνικό όπου δεν τηρήθηκε το fair play έκανε ο προπονητής του ΑΣ Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης. Το κείμενο που μας απέστειλε είναι το ακόλουθο:
«Ο Αθλητικός  Σύλλογος  Χάλκης ιδρύθηκε  με σκοπό να αναπτύξει το αθλητικό ιδεώδες ανάμεσα στα μέλη του , να δώσει στόχους και κίνητρα στους νέους ανθρώπους του νησιού μας , να τους μάθει να συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό και στόχο και να αποτελέσει διέξοδο στην απομόνωση τους. Φέτος διανύουμε την 5 χρονιά της συμμετοχής μας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΔ  και είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι η πρόοδος  της ομάδας είναι πραγματικά θαυμαστή. Ο Α.Σ ΧΑΛΚΗΣ έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για την πορεία του, την υποδομή και την συγκρότησή του  αλλά και το ήθος των παικτών και των παραγόντων του και αποδεικνύει καθημερινά την προσήλωση του στα αθλητικά ιδεώδη. Παραθέτουμε τη σημασία του όρου ευ αγωνίζεσθαι για να θυμηθούν όσοι το ξέχασαν και για να το μάθουν όσοι δεν το διδάχτηκαν ποτέ! Το Ευ Αγωνίζεσθαι ή Fair Play, όπως αποδίδεται διεθνώς, ως θεσμός αλλά και ως κίνηση οικουμενικής εμβέλειας, που διέπεται από σύστημα αξιών, αποτελεί βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία. Ο θεσμός του «Ευ Αγωνίζεσθαι» δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Αθλητικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της 1ης Στρογγυλής Τράπεζας του Αθλητισμού, της Ανοχής, και του Ευ Αγωνίζεσθαι, που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ στις 11 Απριλίου 1996. Οι βασικές αρχές του θεσμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι δείχνουν τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν ακόμη και την ίδια την κοινωνία.
Είναι η έννοια που δικαιώνει τον αθλητισμό.
Είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή και ανθρώπου.
Είναι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα.
«Ευ Αγωνίζεσθαι»  είναι σύστημα αξιών.
Τρόπος σκέψης.
Στάση ζωής.
Σεβασμός στην άποψη του άλλου.
Σεβασμός στην αθλητική διαδικασία.
Ζήτημα προσωπικής δέσμευσης του ατόμου.
Τήρηση στο ακέραιο των κανόνων του αθλήματος.
Σεβασμός στους συναθλητές και αντιπάλους.
Σεβασμός στους φιλάθλους.
Ενάντια στη χρήση αναβολικών.
Ενάντια στη βία.
Σεβασμός στο περιβάλλον.
Πειθαρχημένη και γενναιόδωρη συμπεριφορά σύμφωνη με τα αθλητικά ιδεώδη.
Αρνούμαστε κατηγορητικά με όποιο τελικό κόστος αγωνιστικό η βαθμολογικό υπάρξει για την ομάδα μας να απαρνηθούμε το αθλητικό ιδεώδες προκειμένου να πετυχουμε τους όποιους στόχους έχουμε βάλει. Καλώ όλους τους Χαλκιτες αλλά και τον Φίλαθλο κόσμο της Δωδεκανήσου να αγκαλιάσει αυτή τη ρομαντική προσπάθεια γιατί αντιπροσωπεύει τους πραγματικούς λόγους τους οποίους πρέπει ο καθένας από εμάς να ασχολείται με τον αθλητισμό! Αφήστε μας να απολαυσουμε το όνειρο μας, μην μας ¨ξυπνάτε¨ απότομα!!!!
Υ.Σ Αιωνία σου η μνήμη, αείμνηστε ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΙΚΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟ μου δίδαξες αγωνιστικό ήθος και ευγενή άμιλλα, τα λόγια σου θα με συντροφεύουν σε όλη την αθλητική αλλά και προσωπική μου ζωή.
Εκ του Δ.Σ και των
Αθλητών
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments